Επικαιρότητα

Πτερύγια ανεμογεννητριών 100 μέτρων από την Blade Dynamics!

Πτερύγια ανεμογεννητριών 100 μέτρων από την Blade Dynamics! Η βρετανική εταιρεία κατασκευής πτερυγίων ανεμογεννητριών Blade Dynamics ανακοίνωσε πρόσφατα την ανάπτυξη πτερυγίων έως και 100 μέτρων, ενώ το συνολικό ύψος της κατασκευής της ανεμογεννήτριας που θα φιλοξενήσει την ανεμογεννήτρια θα αγγίξει τα 270 μέτρα!

Η Blade Dynamics έχει λάβει χρηματοδότηση από μια δημόσια – ιδιωτική συνεργασία που ονομάζεται Energy Technologies Institute, το οποίο υποστηρίζεται από τις ευρωπαϊκές εταιρείες κοινής ωφέλειας και ενέργειας, όπως η BP και η Shell.

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί να μειώσει το κόστος της αιολικής ενέργειας από περίπου $ 210 ανά μεγαβατώρα, σήμερα, σε 161 δολάρια μέχρι το 2020, και βλέπει τις μεγαλύτερες ανεμογεννήτριες ως έναν τρόπο για να το πετύχει.

Εκτός από απίστευτα μεγάλα, τα πτερύγια είναι επίσης modular. Η Blade Dynamics θα τα κατασκευάσει σε 12-μετρα κομμάτια και στη συνέχεια θα τα συναρμολογήσει επί τόπου. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση των εξόδων, μιας και η μεταφορά μεγάλων δομών σε απομακρυσμένες περιοχές τείνει να είναι ακριβή. Η εταιρεία λέει ότι θα μπορούσε να εξοικονομήσει περίπου $ 13 ανά μεγαβατώρα.

Η Blade Dynamics σχεδιάζει να έχει το πρώτο πρωτότυπο έτοιμο μέχρι το τέλος του 2014. To πτερύγιο θα δοκιμαστεί σε εγκατάσταση δοκιμής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Blade Dynamics έχει ως στόχο να μειώσει το συνολικό βάρος του πτερυγίου κατά 40%, έναντι συγκρίσιμων πτερυγίων που κατασκευάζονται από ενισχυμένο με γυαλί πλαστικό.

 

Πηγή:http://www.4green.gr