Επικαιρότητα

Ξενοδοχείο ο...ΚΛΕΦΤΗΣ

Ξενοδοχείο ο...ΚΛΕΦΤΗΣ Κατά το δέκατο όγδοο αιώνα, το μικρό νησί του Tjuvholmen, στο Όσλο, ήταν ο τόπος εκτοπισμού των πλέον επικίνδυνων εγκληματιών της Νορβηγίας. Σήμερα είναι η πιο hot περιοχή της νορβηγικής πρωτεύουσας, όπου κυριαρχούν η τέχνη και η αρχιτεκτονική. Τελευταίο απόκτημα της περιοχής ένα ιδιαίτερα ευχάριστο νέο boutique ξενοδοχείο, που πήρε το όνομά του από την παλιά και πικρή ιστορία της περιοχής.

Ανοίγει τις πύλες του και το όνομά του είναι “Ξενοδοχείο ο Κλέφτης”, ...κλεμένο από το ψευδώνυμο του Tjuvholmen, "Νησί Κλεφτών", αποτίοντας, κατά κάποιο τρόπο, φόρο τιμής στο ποινικό παρελθόν του νησιού.

Όμως το ξενοδοχείοαυτό δεν καινοτομεί ως προς το όνομα, αλλά και ως προς τη λειτουργία του: στο προσωπικό του συμπεριλαμβάνεται ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Μουσείου της Νορβηγίας, Sune Nordgren, ως επιμελητής τέχνης του ξενοδοχείου ! Κι αυτό γιατί το ξενοδοχείο θα επιχορηγεί το γειτονικό μουσείο σύγχρονης τέχνης Astrup Feamley για τη λειτουργία του, ωστόσο, θα δανείζεται απ’ αυτό έργα τέχνης για να διακοσμεί καθένα από τα 120 δωμάτιά του.

Επί πλέον, το ξενοδοχείο θα συμμετέχει μόνιμα σε ένα πρόγραμμα του Νορβηγικού Ερυθρού Σταυρού, μέσω του οποίου εκτίθενται και πωλούνται υψηλής τέχνης πορτρέτα, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για να δοθεί η αναγκαία βοήθεια σε πρώην κρατούμενους, να επανεταχθούν στην κοινωνία. Αλήθεια, εσείς θα μείνετε σε ένα ξενοδοχείο που ονομάζεται «Ο Κλέφτης»;

 

Πηγή:http://www.tee.gr