Επικαιρότητα

Γιγάντιο καλαμάρι κινηματογραφήθηκε για πρώτη φορά στο φυσικό του περιβάλλον

Γιγάντιο καλαμάρι κινηματογραφήθηκε για πρώτη φορά στο φυσικό του περιβάλλον Επιστήμονες και ιαπωνικά και αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ανακοίνωσαν σήμερα ότι κινηματογράφησαν για πρώτη φορά ένα γιγάντιο καλαμάρι σε βάθος 900 μέτρων στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το μυθικό πλάσμα, ασημένιου χρώματος, κινηματογραφήθηκε στις 10 Ιουλίου από ομάδα του Εθνικού Επιστημονικού Μουσείου της Ιαπωνίας σε συνεργασία με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK και το Discovery Channel.

Το γιγάντιο καλαμάρι, η επιστημονική ονομασία του οποίου είναι «Architeuthis», εντοπίσθηκε σε βάθος 630 μέτρων από επιστημονική ομάδα που επέβαινε σε υποβρύχιο σκάφος, και σε απόσταση 15 χιλιομέτρων ανατολικά του νησιού Τσίτσι στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό.

Το υποβρύχιο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, ανάμεσά τους και ο Τσουνέμι Κουμποντέρα του Εθνικού Επιστημονικού Μουσείου, ακολούθησε τον γίγαντα μέχρι το βάθος των 900 μέτρων, πριν αυτός εξαφανισθεί στις αβύσσους του ωκεανού.

Το δίκτυο NHK μετέδωσε εικόνες του πλάσματος, το σώμα του οποίου έχει μήκος τριών μέτρων.

Το συνολικό του μήκος πρέπει να είναι γύρω στα οκτώ μέτρα, αν και απουσιάζουν τα κύρια πλοκάμια του που έχουν κοπεί, δήλωσε ο Τσουνέμι Κουμποντέρα, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει τους λόγους αυτού του ακρωτηριασμού.

Ο ιάπωνας επιστήμονας δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που ένα γιγάντιο καλαμάρι κινηματογραφείται στο φυσικό του περιβάλλον. Ο ίδιος είχε κινηματογραφήσει ένα γιγάντιο καλαμάρι το 2006 αλλά από σκάφος επιφανείας και αφού το ανέσυρε στην επιφάνεια της θάλασσας.

 

Πηγή:http://www.newsbeast.gr