Επικαιρότητα

Παράξενο ενυδρείο με μέδουσες!

Παράξενο ενυδρείο με μέδουσες! Όταν της ανέθεσαν να δημιουργήσει ένα ενυδρείο στο αεροδρόμιο του Πόρτλαντ στο Όρεγκον, η καλλιτέχνις Sayuri Sasaki Hemann αποφάσισε να αφήσει άφωνους τους… επιβάτες!

«Σκέφτηκα να κάνω κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα και λίγο παράδοξο εάν θέλετε, μια και μιλάμε για δημόσιο χώρο αεροδρομίου. Σκέφτηκα ένα ενυδρείο μεδουσών και ενθουσιάστηκα!», περιγράφει η καλλιτέχνης, που μεγάλωσε ανάμεσα στην Ιαπωνία, την Αυστραλία και την Ρουμανία.

Γοητευμένη από τη θαλάσσια ζωή αλλά πρωτίστως από την αέναη κίνηση των μεδουσών, αποφάσισε να κλείσει πολλά από τα είδη τους μέσα σε ένα τεράστιο γυαλί, προσφέροντας ένα μοναδικό όσο και σπάνιο θέαμα εντός του αεροδρομίου.

Το μυστικό της; Όλες οι μέδουσες είναι φτιαγμένες με χρωματιστή οργάντζα δίνοντας την εντύπωση στο κοινό ενός αληθινού κόσμου που ζει και κινείται στον ωκεανό.

«Η αντίδραση σε αυτή την απροσδόκητη παρουσία των μεδουσών στο χώρο του αεροδρομίου κάνει τους επιβάτες να τρέχουν να προλάβουν την πτήση τους. Ειδικά όταν αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για τεχνητή δημιουργία», προσθέτει η καλλιτέχνις.

 

Παράξενο ενυδρείο με μέδουσες!

Παράξενο ενυδρείο με μέδουσες!

Πηγή:http://www.perierga.gr