Επικαιρότητα

Η Renault εγκαινιάζει 59 ΜW φωτοβολταϊκών συστημάτων

Η Renault εγκαινιάζει 59 ΜW φωτοβολταϊκών συστημάτων Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, Renault, εγκαινίασε συνολικά 59 MW φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στέγες σε έξι γαλλικές μονάδες παραγωγής της.

Οι ηλιακοί συλλέκτες έχουν ήδη εγκατασταθεί σε έξι περιοχές της Renault, στη Douai, στη Maubeuge, στη Flins, στη Batilly, στη Sandouville και στη Cléon καθώς θα παράγονται 52.600 MWh ενέργειας ετησίως, με σκοπό για να καλύψουν τις ανάγκες 15.000 ανθρώπων.

Οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις της Renault θα μειώσουν κατά 200 τόνους τις εκπομπές CO2 που εκπέμπονται ετησίως από την παραγωγή ηλεκτρικών κινητήρων, τα οποία είναι ισοδύναμα με 550 ταξίδια κάνοντας τον γύρο του κόσμου με ένα εσωτερική καύσεως όχημα εκπέμποντας κατά μέσο όρο 100g/km CO2.

Τέλος, τo σύστημα αποδεικνύει παράλληλα την τεχνογνωσία της εταιρείας στον τομέα των ΑΠΕ. Πολλοί οίκοι αξιολόγησης έχουν κατατάξει τη Renault σε μια από τις “πράσινες εταιρείες” από άποψη καλύτερης διαχείρισης του περιβάλλοντος. Σημειώνεται ότι εμπνευστής του έργου είναι η Renault ενώ λειτουργικοί διαχειριστές του είναι οι εταιρείες Gestamp Solar και Coruscant.

 

Πηγή:http://www.greenbusiness.gr