Επικαιρότητα

Φάρμα...εσωτερικού χώρου!

Φάρμα...εσωτερικού χώρου! Παρά τα στερεότυπα (που ομολογουμένως συχνά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα) θέλουν την Ιαπωνία να είναι από τις χώρες με τη μικρότερη οικολογική συνείδηση, στην πραγματικότητα αυτό που βλέπει όποιος επισκεφθεί τη χώρα είναι ότι οι προσπάθειες που γίνονται για να βρεθούν φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις είναι πολύ περισσότερες από αυτές που βλέπει κανείς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες –και ενίοτε πολύ πιο ευφάνταστες. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του Τόκιο, είναι το κτήριο της εταιρείας εύρεσης προσωπικού Pasona και το οποίο μάλιστα είναι ανοιχτό σε επισκέψεις από όσους ενδιαφέρονται να δουν τις ιδέες της εταιρείας.

Τόσο το εξωτερικό, όσο και το εσωτερικό του κτηρίου είναι γεμάτα φυτά –από αναρριχητικά που γεμίζουν διάφορες πέργκολες σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο του και από οπωροφόρα δέντρα φυτεμένα στην περίμετρο μέχρι γλάστρες διαφόρων τύπων και μέχρι έναν πραγματικό ορυζώνα εσωτερικού χώρου ο οποίος πέραν του ότι δίνει στην αίθουσα που τον περιέχει μια σχεδόν εξωπραγματική διάσταση είναι και απολύτως παραγωγικός (χάρη στον τεχνητό φωτισμό παράγει τρεις φορές το χρόνο). Και δεν είναι ο μόνος καθώς μέσα στο κτήριο υπάρχει ένα πλήρες αγρόκτημα συνολικής έκτασης 15 στρεμμάτων τις εργασίες του οποίου τις αναλαμβάνει το προσωπικό της εταιρείας.

Η Pasona δεν υποστηρίζει βεβαίως ότι η παραγωγή του κτηρίου μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες των εργαζομένων της –σε τελική ανάλυση ο τομέας δραστηριοποίησής της είναι άλλος. Όμως κανείς δεν της αμφισβητεί ότι δίνει ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πώς θα μπορούσε να είναι ένα κτήριο γραφείων, αν μη τι άλλο από πλευράς ποιότητας του περιβάλλοντος που προσφέρει στους εργαζόμενους σε αυτό. Ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για ένα κτήριο γραφείων που βρίσκεται στο κέντρο μιας από τις μεγαλύτερες μεγαλουπόλεις στον κόσμο.

 

Φάρμα...εσωτερικού χώρου!

Φάρμα...εσωτερικού χώρου!

Πηγή:http://www.metamatic.gr