Επικαιρότητα

Τα Συμπεράσματα του 5th SEEED (South East Europe Energy Dialogue)

Τα Συμπεράσματα του 5th SEEED (South East Europe Energy Dialogue) Ανακοινώθηκαν και είναι διαθέσιμα από σήμερα στο site του ΙΕΝΕ τα Συμπεράσματα του "5th South East Europe Energy Dialogue", που οργάνωσε το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης, σε συνεργασία με το World Energy Council (WEC) και το Middle East Economic Survey (MEES) στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιούνιο. Τα Συμπεράσματα του 5th SEEED είναι αναρτημένα στην στήλη «Παρεμβάσεις & Εισηγήσεις ΙΕΝΕ» στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΙΕΝΕ www.iene.gr . Υπενθυμίζουμε ότι τα πλήρη κείμενα των παρουσιάσεων βρίσκονται ανηρτημένα στην περιοχή μελών της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας του ΙΕΝΕ.

Στο Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Ιουνίου 2010, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 70 ομιλητές και panelists από την Ελλάδα, αλλά κυρίως από το εξωτερικό, και επτά συνολικά διεθνείς οργανισμοί (WEC, MEES, Energy Community Secretariat, European Commission, Energy Secretariat, EIB, Black Sea Development Bank), ενώ αναλύθηκαν και συζητήθηκαν οι πλέον πρόσφατες εξελίξεις, αλλά και οι μελλοντικές προοπτικές του χώρου της ενέργειας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.Ειδικότερα η θεματολογία του Συνεδρίου επικεντρώθηκε τόσο στα θέματα που αφορούν το φυσικό αέριο και την εξάρτηση της Ευρώπης από τις χώρες παραγωγούς όσο και την αγορά ηλεκτρισμού και συγκεκριμένα την χονδρεμπορική αγορά και τα μέτρα εκείνα που απαιτούνται για την απελευθέρωσή της. Παρουσιάστηκαν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική αγορά, όπως διαμορφώθηκε από το 2009 μέχρι σήμερα και τις προοπτικές ιδίως μετά την ενσωμάτωση του 3ου Ενεργειακού Πακέτου στην ελληνική αγορά.

Το 5th SEEED πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ χορηγοί ήταν η εταιρεία Protergia S.A. του Ομίλου Μυτιληναίος, η ΔΕΠΑ και υποστηρικτές οι εταιρείες Terna Energy S.A., Elpedison, KGDI Law Firm και η Siemens.

 

Πηγή:http://www.iene.gr