Επικαιρότητα

Στους καύσωνες οφείλονται οι συχνές επιθέσεις καρχαριών

Στους καύσωνες οφείλονται οι συχνές επιθέσεις καρχαριών Οι συχνές επιθέσεις καρχαριών σε λουόμενους της Δυτικής Αυστραλίας ίσως οφείλονται στους καύσωνες που έπληξαν τα τελευταία χρόνια την πολιτεία.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες με τους καύσωνες ανέρχεται και η θερμοκρασία των υδάτων, με αποτέλεσμα να ελαττώνεται η τροφή των καρχαριών.

Από τις μελέτες προκύπτει πως το καλοκαίρι η θερμοκρασία των ωκεανών αυξήθηκε έως και πέντε βαθμούς Κελσίου, αλλά κοντά σε κάποιες ακτές υπάρχουν ρεύματα και τα νερά είναι πιο ψυχρά και ελκύουν και τους καρχαρίες.

Εξάλλου, τα τελευταία 50 χρόνια, η επιφανειακή θαλάσσια θερμοκρασία στην περιοχή γύρω από την Ανταρτική έχει ανέλθει κατά ένα 1βαθμό C, αύξηση η οποία είναι μεγαλύτερη από το παγκόσμιο μέσο όρο.

Οι Αυστραλοί ερευνητές λένε ότι το φαινόμενο της παγκόσμιας θέρμανσης θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά το θαλάσσιο οικοσύστημα, οδηγώντας στον αφανισμό μερικών διακεκριμένων ειδών.

Οι καρχαρίες πρόκειται να καταφθάσουν στην Ανταρκτική εφόσον η εξέλιξη του φαινομένου της παγκόσμιας θέρμανσης συνεχιστεί, υποστηρίζουν.

 

Πηγή:http://www.newsbeast.gr