Επικαιρότητα

Χριστουγεννιάτικος φυσικός στολισμός!

Χριστουγεννιάτικος φυσικός στολισμός! Πόσα φυτά δεν είναι συνεδεμένα με τα Χριστούγεννα; Πολλά. Γιατί λοιπόν να μην στολίσουμε "φυσικά" τον περιβάλλοντα χώρο μας και να γεμίσει το σπίτι μας Χριστουγεννιάτικη θαλπωρή, χαρούμενη αύρα και γιορτινή ξεγνοιασιά! Σας παρουσιάζουμε μερικές ιδέες.

Αρκουδοπούρναρο

Είναι πράσινο, σαν γκι, με λευκό φινίρισμα και κόκκινους έντονους καρπούς. Αν δεν έχετε αρκουδοπούρναρο στον κήπο σας, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα κομμένα από τα ανθοπωλεία. Σε ένα βάζο με νερό, ως μπουκέτο φαίνονται πάρα πολύ όμορφα , φυσικά και γιορτινά.

Αν, πάλι, δεν βρίσκεις αρκουροπούρναρα και αν δε σ'αρέσουν, μπορείς να εκμεταλλευτείς άλλα φυτά που αυτή την εποχή έχουν πορτοκαλοκόκκινα μπιλάκια. Κόψε κλαδιά από κυδωνίαστρο πλαγιόκλαδο (Cotoneaster horizontalis) για κατακόκκινα μπιλάκια ή από κυδωνίαστρο όρθιο (Cotoneaster lacteus) για πιο πορτοκαλί απόχρωση.

Δάφνη

Έτοιμα στα ανθοπωλεία μπορείς να βρεις κλαδιά από δάφνη ή κουμαριά που έχουν καρφωμένα στις κορυφές τους κουκουνάρια ή μηλαράκια βαμμένα κόκκινα ή χρυσαφιά ή ασημί. Εντάξει,είναι αρκετά γιορτινό το αποτέλεσμα, αλλά καμιά φορά μπορεί να αγγίζει και τα όρια της υπερβολής. Σε αυτή την περίπτωση κρίνετε αναλόγως...

Κάκτος Χριστουγέννων

Και κλασικά αυτή την εποχή έχεις γεμίσει ο τόπος με το φυτό επίφυτο ή υπομονή ή κάκτος των Χριστουγέννων. Είναι πολύ όμορφο, βγαίνει και σε λευκό και σε ροζάκι και σε κόκκινο και διαλέγεις και παίρνεις.

 

Χριστουγεννιάτικος φυσικός στολισμός!

Χριστουγεννιάτικος φυσικός στολισμός!

Πηγή:http://www.qualitynet.gr