Επικαιρότητα

Με αφετηρία την εφημερίδα...

Με αφετηρία την εφημερίδα... Ναι, η εφημερίδα ανακυκλώνεται. Πριν την επτάξετε όμως στην ανανκύκλωση, μήπως υπάρχει κάνοιος έξυπνος τρόπος να τη χρησιμοποιήσετε ξανά; Ναι και εμεία σας προτείνουμε παραπάνω από έναν!

Ξεκινώντας από τα εορταστικά:

Μπάλες για το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Βάλτε το πιτσιρίκι σας ή τη φαντασία σα να ζωγραφίσουν ακανόνιστα πάνω σε ένα δίφυλλο εφημερίδας και τσαλακώστε το σε μορφή μπάλας. Μπορείτε με αλουμινόχαρτο να στερεώσετε μια κορδέλα για το κρέμασμα. Για πιο λαμπερή εμφάνιση απλά τυλίξτε την εδημεριδο-μπάλα με αλουμινόχαρτο.

Αστέρι

Με την τεχνική του «διπλώματος» που ακολουθεί μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακότατο αστέρι!

Μοντέρνο χαρτί περιτυλίγματος

Ποιος είπε ότι ένα χαρτί περιτυλίγματος είναι καλύτερο από την εφημερίδα; Πάρτε παλιές εφημερίδες και τυλίξτε τα δώρα σας, κολλήστε ένα αστέρι-τάρανδο-δέντρο χαρίζοντάς τους έτσι μία καλλιτεχνική, εορταστική και …ενημερωτική πτυχή. Στα plus: είναι και πιο οικονομική λύση.

Άλλες χρήσεις για όλες τις εποχές:

Με τι καθαρίζετε τα τζάμια;

Μα, με εφημερίδα φυσικά! Το χαρτί της εφημερίδας αποτελεί ιδανικό υλικό για το καθάρισμα των τζαμιών. Ψεκάστε με λίγο νερό και ξύδι τα τζάμια και τους καθρέφτες, σκουπίστε με την εφημερίδα. Επιπλέον με τον τρόπο αυτό, δε χρησιμοποιείτε καθόλου χημικά.

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Ένας καλός και υγιεινός τρόπος να χρησιμοποιήσετε τη χθεσινή σας εφημερίδα, είναι να την τοποθετήσετε στον πάτο του ραφιού στο ψυγείο σας, που βάζετε τα λαχανικά. Η εφημερίδα θα απορροφήσει τα υγρά (που τυχόν θα βγάλουν) αλλά και τις μυρωδιές. Επιπλέον, εάν έχετε φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανός, άνηθος κλπ, στο ψυγείο σας, τυλίξτε τα με ένα φύλλο εφημερίδας. Με τον τρόπο αυτό θα τα διατηρήσετε περισσότερο καιρό φρέσκα.

Τα φρούτα, απλά τυλίξτε τα με εφημερίδα και έτσι διατηρούνται περισσότερο!

Τα κλασικά:

Μετακόμιση

Τυλίγουμε ότι σε γυάλινο και έθραυστο. Σε αυτά συγκαταλέγονται και τα αυγά από το χωριό.

Έχετε κατοικίδιο;

Mε τις εφημερίδες θα γλιτώσετε από πολλούς μπελάδες ακαθαρσιών. Το στρώσιμο εφημερίδας αποτελεί κλασικό τρόπο εκπαίδευσης σκύλου και γάτας, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως «πατάκι» για το σπιτάκι του σκύλου σας ή το κλουβί του …παπαγάλου σας. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε εύκολα να αλλάζετε τον πάτο χωρίς έξοδα και να διατηρείτε το κατοικίδιό σας καθαρό.

 

Πηγή:http://www.qualitynet.gr