Επικαιρότητα

Οικολογικές δράσεις στη Μυτιλήνη

Στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που διαχειρίζεται το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου, υλοποιούνται δύο πιλοτικές εφαρμογές, που γίνονται σε δημοτικές εκτάσεις.

Η πρώτη είναι η αναδάσωση με τη μέθοδο της «Φυσικής καλλιέργειας» μιας έκτασης περίπου 15 στρεμμάτων στην περιοχή Ν. Κυδωνιών και συγκεκριμένα μεταξύ του αποκαταστημένου ΧΑΔΑ, του γηπέδου και του κοιμητηρίου. Το δάσος αυτό θα αποτελέσει χώρο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, αλλά και χώρο αναψυχής για τους πολίτες της Λέσβου, αλλά και για τους επισκέπτες.

Η δεύτερη είναι η δημιουργία ενός Δημοτικού αστικού λαχανόκηπου με τη μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας: σε έκταση περίπου ενός στρέμματος στην περιοχή του Κάστρου Μυτιλήνης, απέναντι από τη θέση Φυκιότρυπα, που θα αποτελέσει χώρο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ενώ τα όποια αγροτικά προϊόντα παραχθούν θα διατεθούν σε σχολεία, σε άπορες οικογένειες κ.λπ.

Πρόκειται για δύο πρωτότυπες δράσεις, οι οποίες γίνονται σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (του Περιφερειακού Ταμείου, της Δημοτικής Αρχής Λέσβου, του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Ν. Κυδωνιών, των Διευθύνσεων Αρχαιοτήτων, της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου) και, βέβαια, χάρη στην προσωπική εργασία εθελοντικών οργανώσεων του νησιού, καθώς και εθελοντών από την Έδεσσα, που προσφέρουν αφιλοκερδώς την τεχνογνωσία τους.

Ήδη ολοκληρώνεται η περίφραξη των παραπάνω χώρων και ακολουθεί η προετοιμασία και η σπορά το τριήμερο 6-7-8 Οκτωβρίου.

 

Πηγή:http://www.real.gr