Επικαιρότητα

Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το ηλιακό αυτοκίνητο SolarWorld GT

Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το ηλιακό αυτοκίνητο SolarWorld GT Τον πρώτο γύρο του κόσμου ολοκλήρωσε εχθές, Πέμπτη, το SolarWorld Grand Turismo, το ηλιακό αυτοκίνητο που τροφοδοτείται αποκλειστικά και μόνο από τον ήλιο.

Το αυτοκίνητο διασχίζοντας συνολικά 16 χώρες ολοκλήρωσε τη διαδρομή του μετά από 414 ημέρες στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας. Το αυτοκίνητο πέρασε από τη Ν. Ζηλανδία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, το Μονακό, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, τη γενέτειρά του το Μπόχουμ της Γερμανίας, την Τσεχία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, την Ουκρανία και τη Ρωσία, επιστρέφοντας στην Αυστραλία.

Η ομάδα από το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Μπόχουμ που κατασκεύασε το αυτοκίνητο διήνυσε πάνω από 29.000 χιλιόμετρα και θα μπει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, για το παγκόσμιο ρεκόρ του μεγαλύτερου ταξιδιού από ηλιακό όχημα.

Η γερμανική εταιρεία SolarWorld υποστηρίζει από το 2006 την εν λόγω ομάδα του Πανεπιστημίου του Μπόχουμ, ενώ το SolarWorld GT είναι το πέμπτο ηλιακό όχημα που κατασκεύασε η ομάδα μέχρι σήμερα.

 

Πηγή:http://www.greenbusiness.gr