Επικαιρότητα

Μπουτάρης: Επιμένει στο εργοστάσιο καύσης σκουπιδιών αλά… Βιέννη

Μπουτάρης: Επιμένει στο εργοστάσιο καύσης σκουπιδιών αλά… Βιέννη Εντός του 2013 θα ξεκινήσει η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία μονάδας θερμικής επεξεργασίας απορριμμάτων στη Σίνδο μέσω ΣΔΙΤ. Αυτό εξήγγειλε στο περιθώριο του συμποσίου, που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Συμβούλιο του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για το συγκεκριμένο πρότζεκτ τόνισε στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2017 - 18, ακολουθώντας το παράδειγμα της Βιέννης όπου το αντίστοιχο εργοστάσιο που επεξεργάζεται 250.000 τόνους απορριμμάτων το χρόνο, τροφοδοτεί με ζεστό νερό περίπου 50.000 νοικοκυριά και με ηλεκτρική ενέργεια 25.000.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη το εργοστάσιο καύσης στη Σίνδο, θα κοστίσει περί τα 150 εκατ. ευρώ και στόχος είναι να επεξεργάζεται περίπου 500.000 τόνους απορριμμάτων ετησίως τροφοδοτώντας τους διπλάσιους από τη Βιέννη κατοίκους με ζεστό νερό και ηλεκτρικό.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στη δημιουργία της μονάδας. Δεν είναι δυνατόν σε όλη την Ευρώπη να υπάρχουν εργοστάσια καύσης και εμείς εδώ να έχουμε μείνει 30 χρόνια πίσω και να χάνουμε λεφτά και από την ανακύκλωση και από την ενέργεια που θα μπορούσε να παράγεται από τα σκουπίδια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες μονάδες είναι πιθανόν να δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια σε Μαυροράχη και Άγιο Αντώνιο.

 

Πηγή:http://www.aftodioikisi.gr