Επικαιρότητα

Σκύλος ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει το αφεντικό του

Σκύλος ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει το αφεντικό του Τα σκυλιά είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου και η αγάπη και η πίστη τους είναι λίγο πολύ γνωστές και φαίνονται σε αρκετές περιπτώσεις. Ωστόσο το πανέμορφο μαύρο λαμπραντόρ ονόματι Ντάντε, πήγε ένα βήμα παραπέρα, αφού προκειμένου να σώσει το αφεντικό του από την επίθεση ενός επικίνδυνου φιδιού, παραλίγο να πεθάνει από τα δηλητηριώδη τσιμπήματα.

Όπως αναφέρει η ιδιοκτήτριά του στο NY daily news, έβγαζε βόλτα τον Ντάντε στο δάσος όταν ξαφνικά της επιτέθηκε το θανατηφόρο φίδι cottonmouth του οποίου το δηλητήριο θεωρείται από τα πιο τοξικά. Το σκυλί με απαράμιλλη αυτοθυσία, όρμησε αμέσως στο φίδι και το άρπαξε με τα δόντια του τραβώντας το μακριά, ωστόσο δέχτηκε τόσα πολλά τσιμπήματα που πρήστηκε, έπεσε λιπόθυμο και ήταν θέμα ωρών να εκπνεύσει.

Χωρίς να χάσει χρόνο, η ιδιοκτήτρια το πήγε στο πλησιέστερο κτηνιατρείο και με τη βοήθεια και τη φροντίδα των ειδικών ο Ντάντε ξεπέρασε τον κίνδυνο και με θεραπεία οξυγόνου αναρρώνει από το πρήξιμο προκειμένου να επιστρέψει ξανά στο σπίτι.

 

Πηγή:http://www.iefimerida.gr