Επικαιρότητα

Ο πλέον πράσινος προορισμός στη Νέα Υόρκη βρίσκεται στο Μπρούκλιν

Ο πλέον πράσινος προορισμός στη Νέα Υόρκη βρίσκεται στο Μπρούκλιν Το Bridge Park του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, "πρασινίζει" ακόμη περισσότερο με την εγκατάσταση ενός σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ο οποίος λειτουργεί με φωτοβολταικό σύστημα.

Πρόκειται για τον πρώτο σταθμό αυτού του είδους στην Νέα Υόρκη. Το "πράσινο " πάρκο προσφέρει ξέγνοιαστες στιγμές χαλάρωσης, καθώς και μιας υπέροχης θέας προς το Μανχάταν, στους ντόπιους επισκέπτες αλλά και τους τουρίστες. Ο φωτοβολταικός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα αποτελέσει μια σημαντική πράσινη προσθήκη που θα συμβάλει στη μείωση εκπομπής ρύπων CO2.

O σταθμός αποτελεί δωρεά από εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εδρεύει στην ευρύτερη περιοχή.

Ο σταθμός φόρτισης είναι εγκατεστημένος σε 2 κοντέινερ στην οροφή των οποίων έχει εγκατασταθεί φωτοβολταικό σύστημα, ενώ εντός έχουν εγκατασταθεί στοιχειοσειρές μπαταριών για την αποθήκευση της παραχθήσας ηλεκτρικής ενέργειας. Η ισχύς των φωτοβολταικών είναι 5.6kW, ικανή να φορτίσει τα 5 ηλεκτρικά οχήματα του πάρκου, ένα κανονικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο καθώς και ένα μικρό οίκημα εντός του πάρκου!

Ο σταθμός αυτός αποτελεί ένα ακόμη βήμα για μια περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον πόλη. Άλλες δράσεις περιλαμβάνουν:

- Επαναχρησιμοποίηση υλικών από κατεδαφίσεις παλαιών κτιρίων

- Καλλιέργεια τοπικών φυτών τα οποία και ευδοκιμούν καλύτερα

- Διαχείριση και εκμετάλλευση των όμβριων υδάτων

- Μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος κατά 30% έως το 2030.