Επικαιρότητα

Από ανακυκλωμένα μπουκάλια coca-cola το νέο στάδιο MARACANA?

Από ανακυκλωμένα μπουκάλια coca-cola το νέο στάδιο MARACANA? Εντάξει...δεν πρόκειται για ολόκληρο το στάδιο..Όμως από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια της Coca Cola θα κατασκευαστούν τα καθίσματα του νέου σταδίου Maracana στο Ρίο της Βραζιλίας, στο οποίο θα φιλοξενηθεί ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου το 2014!

H Coca Cola είναι ένας από τους βασικούς χορηγούς του Mundial ποδοσφαίρου στη Βραζιλία, και με την ευκαιρεία αυτή ξεκίνησε ένα νέο εγχείρημα που αφορά τη συλλογή και ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών των αναψυκτικών της.

Μέχρι σήμερα 100 σημεία συλλογής μπουκαλιών έχουν εγκατασταθεί στο Ρίο, και η εταιρεία ευελπιστεί στη συλλογή ενός πολύ μεγάλου αριθμού μπουκαλιών, ενώ παράλληλα η δράση αυτή θα συνδυαστεί και με την ευαισθητοποίηση του κόσμου για μια "πράσινη" νότα κατά τη διεξαγωγή του Mundial.

O μεγάλος στόχος της Coca Cola είναι να μειωθεί το ανθρακικό αποτύπωμα από τη διεξαγωγή του μεγάλου αυτού αθλητικού γεγονότος, και παράλληλα να εισάγει την κουλτούρα της ανακύκλωσης στον πληθυσμό της Βραζιλίας.