Επικαιρότητα

Εκδηλώσεις στην Αθήνα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Εκδηλώσεις στην Αθήνα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS Πλήθος εκδηλώσεων διοργανώνονται στην Αθήνα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, την ώρα που και στην Ελλάδα παρατηρείται δραματική αύξηση των κρουσμάτων.

Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιήσουν στη 1 το μεσημέρι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα που ενώνουν τη φωνή τους με περισσότερα από δύο εκατομμύρια παιδιά που ζουν με τον ιό HIV, αποκλεισμένα από τη θεραπεία και ξεχασμένα από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Με τη βοήθεια της ομάδας κρουστών Batala, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα θα κάνουν... θόρυβο για να ακουστούν και στην τελευταία φαρμακοβιομηχανία που δεν επενδύει σε αντιρετροϊκά φάρμακα για παιδιά.

Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το AIDS διοργανώνει και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν εκθέσεις φωτογραφίας και αφίσας. Στην έκθεση φωτογραφίας συμμετέχουν τέσσερις φωτογράφοι, ο καθένας από τους οποίους εστιάζει τη δουλειά του σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από τη μετάδοση του ιού.

Η Alex Kat αποτυπώνει σε άσπρο και μαύρο το ταξίδι της στον κόσμο της ομοφυλοφιλικής κοινότητας. Η Μάρω Κουρή παρουσιάζει την αποστολή της στη νότια Αφρική και την επίσκεψή της σε νοσοκομείο για την αντιμετώπιση του ιού. Ο Δημήτρης Μπούρας πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στους δρόμους και τις γειτονιές του κέντρου, όπου συναντά χρήστες ουσιών. Ο Ιάκωβος Χατζησταύρου «ξεναγεί» σε οίκους ανοχής.

Επίσης, θα διοργανωθούν μουσικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των «Tilemachos Moussas Trio» (9 μ.μ.), Αντώνη Μιτζέλου (10 μ.μ.) και Δημήτρη Κοργιαλά (11 μ.μ.).

 

Πηγή:http://www.in.gr