Επικαιρότητα

Υπέρυθρη Θέρμανση: Η Νέα Λύση για τον Χειμώνα

Υπέρυθρη Θέρμανση: Η Νέα Λύση για τον Χειμώνα Ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος κερδίζουν στην αγορά τα συστήματα υπέρυθρης θέρμανσης, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται σε εναλλακτικές τεχνολογίες προκειμένου να απαλλαγούν από το ακριβό πετρέλαιο ενόψει του χειμώνα.

Οι επιφάνειες αυτές τοποθετούνται στους τοίχους ή και το ταβάνι και σε αντίθεση με τα υπόλοιπα θερμαντικά σώματα, δεν θερμαίνουν τον χώρο και τον αέρα, αλλά οτιδήποτε αντικείμενο βρίσκεται μπροστά τους. Για τον σκοπό αυτό, συνδέονται στην πρίζα και παράγουν υπέρυθρη ακτινοβολία, η οποία θεωρείται ασφαλής και απορροφάται άμεσα από το ανθρώπινο σώμα, όπως δηλαδή λειτουργεί και ο Ήλιος.

Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μορφής θέρμανσης είναι ότι είναι αυτόνομη, έχει σχετικά χαμηλή κατανάλωση ηλεκτρισμού σε σύγκριση με τα κλιματιστικά, δεν απαιτεί πρόσθετες εργασίες στο σπίτι και δεν απαιτεί τακτική συντήρηση.

Τέλος, οι ειδικοί στα θέματα θέρμανσης τονίζουν ότι τα υπέρυθρα συστήματα είναι ιδανικά για να συνδυαστούν με τα φωτοβολταϊκά, παρέχοντας αυξημένη αυτονομία στο σπίτι του καταναλωτή που θα τα επιλέξει.

 

Πηγή:http://www.energia.gr