Επικαιρότητα

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Ελληνικού

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Ελληνικού Στην τελική φάση μπαίνει πλέον ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Τις επόμενες εβδομάδες οι τέσσερις υποψήφιοι επενδυτές αναμένεται να καταθέσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι εργασίες στο ελληνικό αναμένεται να ξεκινήσουν έως τα μέσα του 2013.

Το 60% της έκτασης θα διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου ενώ στο υπόλοιπο 40% ο ανάδοχος θα μπορεί να κατασκευάσει μεταξύ άλλων κοινόχρηστους χώρους, ξενοδοχεία, γραφεία και κατοικίες.

Η επένδυση θα ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ, ενώ η συνεισφορά του έργου θα είναι της τάξεως του 0,3% του ΑΕΠ ετησίως κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής που υπολογίζεται σε τουλάχιστον 10 έτη.

Το ελληνικό δημόσιο συμμετέχει με ποσοστό 30% στην κερδοφορία από την αξιοποίηση της περιοχής καθ' όλη τη διάρκεια της σύμβασης που θα υπογράφει.

Οι υποψήφιοι επενδυτές θα αποκτήσουν το 100% των μετοχών της Ελληνικόν Α.Ε., αναλαμβάνοντας την υποχρέωση ότι δε μπορούν να προσφέρουν προς πώληση επιφάνεια μεγαλύτερη του 30% που θα έχει χαρακτηριστεί για κατοικίες.

 

Πηγή:http://www.skai.gr