Επικαιρότητα

Νέα αναγνώριση για τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της Fiat

Νέα αναγνώριση για τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της Fiat Αναγνώριση για τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες του ομίλου έλαβε η Fiat από τους δείκτες Carbon Disclosure Leadership Index και Carbon Performance Leadership Index, σύμφωνα με το CDP Italy 100 Climate Change Report 2012, που εκδίδεται από την Accenture S.p.A και την CDP. Η αναγνώριση αυτή ήρθε μετά τα πρόσφατα αποτελέσματα που κατέταξαν τον όμιλο Fiat στους ηγέτες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, με παρουσία στους Δείκτες Dow Jones Sustainability World και Dow Jones Sustainability Europe.

Η Fiat έλαβε τη μέγιστη βαθμολογία όσον αφορά τα επίπεδα διαφάνειας στη γνωστοποίηση των στοιχείων (95/100), καθώς και την υψηλότερη βαθμολογία (“Α”) για τη δέσμευσή της ως προς την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ο δείκτης CDLI περιλαμβάνει εταιρείες από τις 100 μεγαλύτερες του FTSE Italia All-Share, που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη διαφάνεια στην κοινοποίηση στοιχείων σχετικά με τις στρατηγικές και τις δράσεις τους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ενώ η υψηλή βαθμολογία αποτελεί ένδειξη κατανόησης και σωστής διαχείρισης θεμάτων, εκ μέρους της εταιρείας, που συσχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Ο δείκτης CPLI περιλαμβάνει εταιρείες που έχουν επιδείξει τη μεγαλύτερη προσήλωση στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Σύμφωνα με την ανάλυση των απαντήσεων του ερωτηματολογίου CDP 2012, φέτος 10 εταιρείες συμπεριλήφθηκαν στον δείκτη CDLI Italy 100 και 3 στον δείκτη CPLI Italy 100.

Οι δύο δείκτες – που διαμορφώθηκαν από το Ιταλικό Ινστιτούτο Ποιότητας IMQ (Istituto Italiano del Marchio di Qualità), τον κορυφαίο Ιταλικό φορέα πιστοποίησης, καθώς και ηγέτη αξιολόγησης εταιριών στην Ευρώπη– παρέχουν ένα εργαλείο αξιολόγησης για θεσμικούς επενδυτές και άλλους ενδιαφερόμενους.

Το Carbon Disclosure Project (CDP) είναι ένας διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος παρέχει το μόνο παγκόσμιο σύστημα μέτρησης, αποκάλυψης, διαχείρισης και ανταλλαγής σημαντικών περιβαλλοντικών πληροφοριών.

Το CDP λειτουργεί εκ μέρους 655 θεσμικών επενδυτών που διατηρούν 78 τρισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία. Το 2012, πάνω από 4.000 οργανισμοί, παγκοσμίως, έκαναν τον απολογισμό για τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα μαζί με την ανάλυση ρίσκων και ευκαιριών σχετικά με το περιβάλλον, μέσα από το Carbon Disclosure Project.

 

Πηγή:http://www.greenbusiness.gr