Επικαιρότητα

Το μεγαλύτερο αιολικό έργο της Αφρικής στο Μαρόκο

Το μεγαλύτερο αιολικό έργο της Αφρικής στο Μαρόκο Το Μαρόκο είναι έτοιμο για την υλοποίηση ενός 9-ετούς σχεδίου αιολικής επέκτασης στα 2 GW, μετά την επιτυχή επίλυση δυο σημαντικών εμποδίων για την κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου κοντά στην πόλη Tarfaya.

Το 300 MW αιολικό πάρκο στο Μαρόκο, το μεγαλύτερο στην Αφρική, είναι έτοιμο προς λειτουργία μετά την υπογραφή μιας 20-ετούς συμφωνίας αγοράς ενέργειας (PPA) μεταξύ του φορέα ρεύματος της χώρας, National de I’Electricite (ΟΝΕ) και της κοινοπραξίας της Nareva Renouvelables Α.Ε. και της θυγατρικής της International Power, Kahrabel FZE.

Το Μαρόκο επιδιώκει να επενδύσει US $3,5 δισεκατομμύρια για τη χρηματοδότηση ενός σχεδίου επέκτασης αιολικής και ηλιακής ενέργειας, που ελπίζει να δημιουργήσει 4.000 MW καθαρής ενέργειας επιπλέον, 50% των οποίων από αιολική ενέργεια, με το εθνικό δίκτυο μέχρι το 2020. Το έργο στην Tarfaya είναι ένα από τα πέντε που αναμένεται να δημιουργήσουν την πρόσθετη απόδοση ηλεκτρικής ενέργειας από τα σημερινά 250 MW. Το έργο με την ολοκλήρωσή του, θα αυξήσει την εγκατεστημένη ισχύς της χώρας στα 550 MW, μπροστά από το Αιολικό Πάρκο Zaafarana της Αιγύπτου, με εγκατεστημένη ισχύ 430 MW.

 

Πηγή:http://www.4green.gr