Επικαιρότητα

Στην Κύπρο το Πιο Πράσινο Στρατόπεδο της Ευρώπης

Στην Κύπρο το Πιο Πράσινο Στρατόπεδο της Ευρώπης Στην Κύπρο βρίσκεται το πιο «πράσινο» στρατόπεδο της Ευρώπης, αφού πρόσφατα στο Δελίκηπο κοντά στη Λάρνακα εφαρμόστηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EMAS ( European Eco- Management and Audit Scheme), το οποίο έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για περιβαλλοντικά ζητήματα.

Τη στιγμή λοιπόν που οι στρατοί στην υπόλοιπη Ευρώπη αδιαφορούν για θέματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η εξοικονόμηση ενέργειας και οι ΑΠΕ, η Κύπρος δίνει το καλό παράδειγμα υιοθετώντας μια νέα νοοτροπία. Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας, το στρατόπεδο «εξοπλίστηκε» ήδη με λαμπτήρες εξοικονόμησης, πιο αποτελεσματική μόνωση και άλλες αναβαθμίσεις.

Παράλληλα, υπάρχουν φωτοβολταϊκά τα οποία καλύπτουν το 30% των αναγκών σε ηλεκτρισμό, ενώ φυτεύτηκαν και 600 δέντρα σε γειτονικές περιοχές, τα οποία μειώνουν δραστικά το ανθρακικό αποτύπωμα. Τέλος, στο στρατόπεδο έχει εφαρμοστεί πρόγραμμα ανακύκλωσης που περιλαμβάνει υλικά όπως γυαλί, πλαστικά, χαρτί, λάδια και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

 

Πηγή:http://www.energia.gr