Επικαιρότητα

Το πράσινο εστιατόριο του Λονδίνου

Το πράσινο εστιατόριο του Λονδίνου Το εστιατόριο Waterhouse που βρίσκεται σε κεντρική περιοχή του Λονδίνου στις όχθες του Τάμεση εκτός από το ωραίο φαγητό που σερβίρει, είναι ξεχωριστό για άλλους λόγους...

Λειτουργεί με υδρουλεκτρική ενέργεια από το νερό του Τάμεση όπου το σύστημα ψύξης και θέρμανσης του εστιατορίου εξαρτάται αποκλειστικά από αυτή τη διαδικασία.

Yπάρχουν ηλιακά πάνελ που θερμαίνουν το νερό στη κουζίνα, ενώ οι περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές διαλέχτηκαν με κίνητρο την ενεργειακή αποδοτικότητά τους.

Το Waterhouse ανακυκλώνει τα απόβλητά που παράγει, τα επεξεργάζεται και τα απολυμαίνει με το δικό του σύστημα, δημιουργώντας έτσι την οικολογική τουαλέτα, ως προς την χρήση του νερού των απορυπαντικών και τών αναλώσιμων.

Το εστιατόριο ανήκει στον Shoreditch Trust, ο οποίος επιδιώκει την ανάπλαση της περιοχής.

Το νερό που παρέχεται στους πελάτες του εστιατορίου φιλτράρεται και εμφιαλώνεται εκείνη τη στιγμή, έτσι ώστε το Waterhouse να έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει και το τίτλο του πρώτου εστιατορίου στον κόσμο που δε θα απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα ουσιαστικά καθόλου άνθρακα.

 

Το πράσινο εστιατόριο του Λονδίνου

Πηγή:http://www.newsit.gr