Επικαιρότητα

Στο Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων η Θεσσαλονίκη

Στο Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων η Θεσσαλονίκη Την Ιδρυτική Διακήρυξη και το Καταστατικό του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων - Green Greek Cities αναμένεται να υπογράψει μέσα στον Δεκέμβριο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Η δημιουργία του Δικτύου από τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των τοπικών αρχών γύρω από θέματα του περιβάλλοντος και στην ανταλλαγή γνώσεων και τεχνογνωσίας.

Η ιδέα για τη δημιουργία του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων «γεννήθηκε» με αφορμή την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για «Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2014» και την υπογραφή του «Συμφώνου των δημάρχων».

Συμμετοχή στο πρόγραμμα έχουν δηλώσει έως τώρα οι δήμοι Βόλου, Θέρμης, Ιωαννιτών, Καλαμάτας, Κατερίνης, Κέρκυρας, Κομοτηνής και Τρικκαίων, ενώ έχει απευθυνθεί ανοιχτή πρόσκληση σε όσους ΟΤΑ επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν από κοινού σε θέματα περιβάλλοντος.

Πέρα από τη συμμετοχή των δήμων, το Δίκτυο φιλοδοξεί να προσελκύσει επίσης Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, πανεπιστήμια, ινστιτούτα και άλλους οργανισμούς για την καλύτερη προώθηση των σκοπών του.

 

Πηγή:http://www.newsbeast.gr