Επικαιρότητα

Βραβείο εξοικονόμησης για γειτονιές

Βραβείο εξοικονόμησης για γειτονιές Εξοικονομείστε ενέργεια, μόνοι σας, ή μαζί με τους φίλους σας η και γείτονες ακόμα και εκτός από τα οικονομικά οφέλη θα κερδίσετε και το ανάλογο δώρο…Κάθε γειτονιά που θα πετύχει το στόχο αυτό θα βραβευτεί αρχικά σε εθνικό επίπεδο και κατόπιν σε πανευρωπαϊκό. Παράλληλα, στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθούν και άλλες ενημερωτικές εκστρατείες, καθώς και ποικίλες εκδηλώσεις (π.χ. διαγωνισμός ταινίας μικρού μήκους).

Η έννοια της «γειτονιάς» στο συγκεκριμένο έργο μπορεί να είναι κυριολεκτική, αλλά μπορεί να περιλαμβάνει και μικρές ομάδες, που έχουν τη δυνατότητα καλής συνεργασίας και επικοινωνίας.

Τέτοιες ομάδες θα μπορούσαν να είναι: αθλητικοί και πνευματικοί σύλλογοι, τάξεις σχολείων, σύλλογοι γονέων ή αποφοίτων, βιοκλιματικές γειτονιές, θεατρικές ομάδες, κλπ. Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγει στις 12 Νοεμβρίου 2012.

Την πολύ ενδιαφέρουσα πρόσκληση/πρόκληση για να εξοικονομήσετε ενέργεια στο νοικοκυριό σας απευθύνει το ΚΑΠΕ μέσω του Ευρωπαϊκού έργου EN2 –Energy Neighborhoods2 -Ενεργειακές Γειτονιές (Πρόγραμμα Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη).

Το έργο, που έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2011, πραγματοποιείται για 2η συνεχόμενη χρονιά με τη συμμετοχή 16 ευρωπαϊκών χώρων και προσπαθεί να κάνει την εξοικονόμηση ενέργειας μέρος της καθημερινότητας του κάθε νοικοκυριού.

Βασική ιδέα του έργου είναι η δημιουργία 10-15 «Ενεργειακών Γειτονιών» σε κάθε χώρα και η επίτευξη, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξοικονόμησης ενέργειας στα σπίτια τους κατά 9%, βάσει αλλαγών στην ενεργειακή συμπεριφορά (και μόνο).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα/εργαλείο του έργου:

http://www.energyneighbourhoods.eu/el?selcountry=6

 

Πηγή:http://www.newsit.gr