Επικαιρότητα

Αρνείται παροχή βοήθειας στη Vestas η κυβέρνηση της Δανίας

Αρνείται παροχή βοήθειας στη Vestas η κυβέρνηση της Δανίας Η κυβέρνηση της Δανίας δεν είναι διατεθειμένη να παρέχει καμία υποστήριξη στην εγχώρια εταιρία Vestas Wind Systems, τη μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής ανεμογεννητριών, σε περίπτωση που χρειαστεί κρατική βοήθεια προκειμένου να επιβιώσει οικονομικά.

Η εταιρία, η οποία έχει πληγεί αφενός από τα υψηλότερα από τα αναμενόμενα έξοδα για την ανάπτυξη της σειράς ανεμογεννητριών V112 και αφετέρου από τις περικοπές στις επιδοτήσεις της «πράσινης» ενέργειας, δήλωσε τον Ιούλιο ότι έχει προχωρήσει στη σύναψη συμφωνίας με τις τράπεζες – πιστωτές της, προκειμένου να καθυστερήσει τις πληρωμές της μετά από σημαντικές απώλειες στις ταμειακές ροές της.

Η κυβέρνηση της Δανίας υποστηρίζει αυτή τη στιγμή ότι δε θα παρέμβει προκειμένου γεφυρώσει οποιεσδήποτε περιόδους οικονομικής δυσχέρειας της εταιρίας και να αποτραπεί η πτώχευσή της.

«Δεν μπορούμε και δεν θα υποστηρίξουμε μία μόνο εταιρία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ενέργειας της Δανίας, Martin Lidegaard.

«Είναι εναντίον της πολιτικής κρατικών ενισχύσεων της κυβέρνησης», προσέθεσε.

 

Πηγή:http://www.energypress.gr