Επικαιρότητα

Σκουπίδια με φαγητό ανταλλάσσουν στο Μεξικό

Σκουπίδια με φαγητό ανταλλάσσουν στο Μεξικό Οι 21 εκατ. κάτοικοι της Πόλης του Μεξικό μπορούν πλέον να ανταλλάξουν σκουπίδια με υγιεινά τρόφιμα. Πώς; Στο μηνιαίο παζάρι που θα διευθύνεται από την κυβέρνηση της χώρας. Στο εν λόγω παζάρι οι κάτοικοι μπορούν να ν’ ανταλλάξουν χαρτί, γυαλί, πλαστικό και αλουμίνιο με τοπικά τρόφιμα και λαχανικά. Από τον πρώτο μήνα λειτουργίας του, τον Μάρτιο, το Barter Market στο πάρκο Chapultepec έχει ήδη ανταλλάξει 140 τόνους σκουπίδια με 60 τόνους τροφίμων.

Το παζάρι είναι ένα τεράστιο βήμα για την αντιμετώπιση των σκουπιδιών. “Θέλουμε ο κόσμος να μάθει ότι τα σκουπίδια δεν είναι σκουπίδια”, λέει ο Paola de María y Campos, υπάλληλος της πόλης που συνέβαλε αποτελεσματικά στη δημιουργία της ανταλλαγής των προϊόντων.

“Το παζάρι σιγά-σιγά γίνεται όλο και πιο δημοφιλείς” αναφέρουν κάτοικοι του Μεξικό. Οι ουρές σχηματίζονται από τις 6 το πρωί και τα τρόφιμα τελειώνουν αργά το μεσημέρι. Ωστόσο, περισσότεροι από τους μισούς επισκέπτες έρχονται με το αυτοκίνητο υπονομεύοντας τα “πράσινα” χαρακτηριστικά του παζαριού.

Χαρακτηριστικά το εν λόγω παζάρι πουλάει καθημερινά περισσότερους από 20 τόνους σκουπιδιών από γυαλί, χαρτί και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά για 40.000 πέσος ή 3.100 δολάρια ενώ το φαγητό, το οποίο αγοράζει η κυβέρνηση κοστίζει γύρω στα 90.000 πέσος. Οι φορολογούμενοι είναι αυτοί που καλύπτουν τη διαφορά.

 

Πηγή:http://www.greenbusiness.gr