Επικαιρότητα

H έδρα της Schneider Electric (the Hive) το πρώτο κτίριο παγκοσμίως με IS0 50001

H έδρα της Schneider Electric (the Hive) το πρώτο κτίριο παγκοσμίως με IS0 50001 Σε παγκόσμια πρωτιά, η έδρα της Schneider Electric στο Παρίσι (γνωστή ως Hive*) έλαβε πιστοποίηση για τη συμμόρφωση στο νέο πρότυπο για συστήματα διαχείρισης ενέργειας ISO 50001. Η Schneider Electric παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για διαρκή βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων της, μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους και βελτιώνοντας τις συνθήκες άνεσης των χρηστών.

«Αυτή η νέα πιστοποίηση αναγνωρίζει τη δέσμευσή μας για εξοικονόμηση ενέργειας και την τεχνογνωσία μας στον τομέα αυτό», δήλωσε ο Frédéric Abbal, Πρόεδρος της Schneider Electric στη Γαλλία. Προσθέτει: «Περισσότερο από ποτέ, στοχεύουμε στα υψηλότερα πρότυπα στον τομέα της διαχείρισης ενέργειας τόσο για τα κτίρια των πελατών μας όσο και για τα δικά μας. Το Hive παρέχει πολύτιμες πληροφορίες που μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη αποτελεσματικών επιχειρησιακών λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας δημιουργώντας αξία για τους πελάτες μας.»

Το νέο πρότυπο ISO 50001 ορίζει τις προδιαγραφές για την ανάπτυξη, την υλοποίηση, τη συντήρηση και τη βελτίωση των συστημάτων διαχείρισης ενέργειας. Είναι σχεδιασμένο για να ενισχύει τη συνεχή βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των εμπορικών και βιομηχανικών κτιρίων, τη βελτιστοποίηση της χρήσης τους και τη μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων.

Για να ανταποκριθεί στις προδιαγραφές του νέου προτύπου, η Schneider Electric ξεκίνησε την προσαρμογή του ενεργειακού συστήματος διαχείρισης στο τέλος του 2010. Η συμμόρφωσή της με το ISO 50001 έχει αναγνωριστεί με την πιστοποίηση AFNOR**.

«Τον προηγούμενο χρόνο» συνέχισε ο κ. Abbal, «το Hive ήταν το πρώτο κτίριο στη Γαλλία με πιστοποίηση προτύπων HQE Exploitation, ISO 14001 και NF EN 16001, που αναγνωρίζουν επίσημα τη δυναμική προσπάθεια που έχουμε κάνει από τότε που μετακομίσαμε στις νέες εγκαταστάσεις τον Ιανουάριο του 2009. Σήμερα, έχουμε φθάσει στο επόμενο επίπεδο.»

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες εγκαταστάσεις της Schneider Electric ακολουθούν τα βήματα του Hive. Το εμπορικό και το κτίριο Έρευνας και Ανάπτυξης στη Grenoble, για παράδειγμα, έχουν ήδη λάβει πιστοποίηση NF EN 16001 και ετοιμάζονται τώρα να καλύψουν τις προδιαγραφές για το νέο πρότυπο ISO 50001.

*Το Hive, γαλλικό ακρωνύμιο για “The Hall of Innovation and Energy Showcase”, είναι κτίριο 35.000 τετραγωνικών μέτρων το οποίο στεγάζει πάνω από 1.800 εργαζόμενους στο Rueil-Malmaison, στη Γαλλία.