Επικαιρότητα

Πάνω από 11.000 οδηγοί έχουν τυπώσει το πράσινο σήμα

Πάνω από 11.000 οδηγοί έχουν τυπώσει το πράσινο σήμα Ως επιτυχημένο χαρακτηρίζεται το "πείραμα" ηλεκτρονικής έκδοσης του ειδικού σήματος για τον πράσινο δακτύλιο, καθώς μέσα στις πρώτες τρεις βδομάδες λειτουργίας της ιστοσελίδας του ΥΠΕΚΑ, 11.034 ιδιοκτήτες οχημάτων καθαρής τεχνολογίας, τύπωσαν το πράσινο σήμα.

Το πράσινο σήμα μπορεί να αποκτήσει κανείς εισάγοντας τα στοιχεία του οχήματός τους, κατεβάζοντας και τυπώνοντας το πράσινο σήμα που τους επιτρέπει την απρόσκοπτη διέλευση όλες τις ημέρες και ώρες από τον δακτύλιο της Αθήνας.

Για εταιρείες με μεγάλους στόλους οχημάτων, που πληρούν τις προϋποθέσεις του πράσινου δακτυλίου, αναπτύχθηκε κατάλληλο λογισμικό για μαζική εισαγωγή στοιχείων και αυτοματοποιημένη έκδοση των σημάτων

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να θέτουν ερωτήματα επί της διαδικασίας μέσω της ιστοσελίδας www.ypeka.gr.

Υπενθυμίζεται ότι στο δακτύλιο μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα τα οχήματα τεχνολογίας "euro5" και μεταγενέστερα και υπό τον όρο ότι εκλύουν μέχρι 140gr Co2/χλμ.

 

Πηγή:http://www.skai.gr