Επικαιρότητα

Στις 21 εξυπνότερες πόλεις του κόσμου το Ηράκλειο

 Στις 21 εξυπνότερες πόλεις του κόσμου το Ηράκλειο Το κατάφερε για δεύτερη χρονιά, κάτι που μόνον η φινλανδική Oulu πέτυχε. Από τις 21 πόλεις οι πέντε είναι ευρωπαικές.

Εκτός λίστας η Βαρκελώνη και η Φρανκφούρτη.Ο Οργανισμός Intelligent Community Forum (ICF) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη επιλέγει κάθε χρόνο τις πιο έξυπνες πόλεις στον κόσμο.

Τα κριτήρια είναι:

-Το πλήθος των ποιοτικών ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες

-Οι υποδομές ευρυζωνικότητας

-Η ύπαρξη ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, το Ηράκλειο αποδεικνύει πως όλα γίνονται. Η βιωσιμότητα των σύγχρονων πόλεων είναι το αντικείμενο δράσης του ICF. Οσο περισσότερες νέες τεχνολογίες εφαρμόζονται, τόσο πιο ποιοτική γίνεται η ζωή των κατοίκων.

Πέρα από αυτούς τους βασικούς άξονες, ενεργειακή αποδοτικότητα, αειφορία κτλ, η αξιολόγηση βασίζεται και σε ένα διαφορετικό θέμα κάθε χρόνο. Το θέμα φέτος εξετάζει την σχέση μεταξύ της καινοτομίας και απασχόλησης.

Θα ακολουθήσει δεύτερο στάδιο αξιολόγησης μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 στο οποίο από τις 21 πόλεις θα επιλεχθούν οι 7 «εξυπνότερες από αυτές, και τον Ιούνιο του 2013 θα επιλεχθεί η«εξυπνότερη» πόλη του κόσμου.

«Δημιουργώντας νέες υποδομές και παρέχοντας εξελιγμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες , ο Δήμος Ηρακλείου αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα νέα συστήματα πληροφοριών και επικοινωνιών», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Αεράκης και Αγγελική Σχοιναράκη με αφορμή την νέα επιτυχία του Ηρακλείου τόνισαν ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η συνεχής βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών ,η προσφορά νέων υπηρεσιών αλλά και η πιο στενή συνεργασία με φορείς και ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΙΤΕ σε θέματα νέων τεχνολογιών.

Επίσης ο κ. Κουράκης ευχαρίστησε το Πολιτικό προσωπικό και το Στελεχιακό δυναμικό του τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου το οποίο εργάζεται μεθοδικά και συντονισμένα εντατικά ώστε να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Οι 21 «έξυπνες» πόλεις για το 2013:

Ballarat, Victoria, Australia

Rio de Janeiro, Brazil

Castelo de Vide, Portugal

Stratford, Ontario, Canada

Columbus, Ohio, USA

Taichung City, Taiwan

Heraklion, Crete, Greece

Tallinn, Estonia

Hsinchu City, Taiwan

Taoyuan County, Taiwan

Jiading New City, China

Tirana, Albania

Kingston, Ontario, Canada

Toronto, Ontario, Canada

Mitchell, South Dakota, USA

Wanganui, New Zealand

Oulu, Finland

Whittlesea, Victoria, Australia

Philadelphia, Pennsylvania, USA

Winnipeg, Manitoba, Canada

Prospect, So. Australia, Australia

 

Πηγή:http://www.newsit.gr