Επικαιρότητα

Ταξίδι στην χώρα των Βίκινγκ - H παγωμένη Ισλανδία στα καλύτερά της

Ταξίδι στην χώρα των Βίκινγκ - H παγωμένη Ισλανδία στα καλύτερά της Η Ισλανδία αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς αυτή την περίοδο, όχι μόνο λόγο των θρύλων για τους Βίκινγκ αλλά και γιατί τώρα στις αρχές του χειμώνα το κρύο είναι ακόμα υποφερτό, αλλά η θερμοκρασία αρκετά χαμηλή ώστε να δημιουργούνται κατάλευκα τοπία.

Οι κάτοικοι των Μεσογειακών χωρών δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στην Ισλανδία στις αρχές του χειμώνα, αφού δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να δουν τόσο πολύ χιόνι, εν η ανθρώπινη παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον εκεί, είναι σχεδόν ανεπαίσθητη, με αποτέλεσμα τα τοπία που δημιουργούνται να θεωρούνται από τα ομορφότερα του κόσμου.

Ενδεικτικά η παραλία της περιοχής Vík í Mýrdal συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 ομορφότερες παραλίες παγκοσμίως, ενώ ο καταρράχτης του Seljalandsfoss αποτελεί ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα του Βορρά και χρησιμοποιήθηκε στο ριάλιτι δράσης «The Amazing Race 6».

Όσο για την ιστορία της χώρας, δεν είναι τυχαίο που προκαλεί θαυμασμό και δέος σε όλο τον κόσμο αφού, η περίοδος των Βίκινγκ που δίηρκησε από τον 9ο αιώνα μέχρι τα μέσα του 11ου, αποτελεί την πιο γνωστή περίοδο στη Σκανδιναβική ιστορία. Κατά τη διάρκεια της οποίας, οι αιμοσταγείς εξερευνητές διέσχισαν τις Ευρωπαϊκές θάλασσες, έπλευσαν στα ποτάμια της Ρωσίας και έφτασαν μέχρι τη Μεσόγειο θάλασσα, αφήνοντας κατάλοιπα του πολιτισμού τους, εκφάνσεις των οποίων είναι ορατές μέχρι και στις μέρες μας.

Δείτε στις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook τα παγωμένα τοπία του δημοφιλέστερου προορισμού του Βορρά

 

Ταξίδι στην χώρα των Βίκινγκ - H παγωμένη Ισλανδία στα καλύτερά της

Ταξίδι στην χώρα των Βίκινγκ - H παγωμένη Ισλανδία στα καλύτερά της

Πηγή:http://www.iefimerida.gr