Επικαιρότητα

Ξεκινάει το μεγάλο πάρκο στη Λάρισα

Ξεκινάει το μεγάλο πάρκο στη Λάρισα Σε φάση έναρξης κατασκευής βρίσκεται πλέον το νέο μεγάλο πάρκο παρά την οδό Καρδίτσης καθώς υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του δημάρχου Κ. Τζανακούλη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας Ναπ. Παλάντζα.

Το πάρκο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο και του χρόνου το φθινόπωρο θα έχει παραδοθεί στη διάθεση των Λαρισαίων.

Παρόντες στην υπογραφή η αντιπεριφερειάρχης Ρ. Καραλαριώτου καθώς το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια μέσω του ΕΣΠΑ αλλά και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου που εκπόνησαν τη μελέτη και θα έχουν την επίβλεψή του.

Πρόκειται για τον πνεύμονα πρασίνου έκτασης 68 στρεμμάτων μεταξύ Γηροκομείου και στρατοπέδου 1ης Στρατιάς, στην περιοχή της πρώην Τάφρου Χατζηχαλάρ και το οποίο θα προσφέρει επιπλέον ανάσα στις παρακείμενες συνοικίες Νεράιδα, Ηπειρώτικα, Φιλιππούπολη , Νεάπολη αλλά και θα αποτελέσει βασικό πόλο αναψυχής για ολόκληρη την πόλη.

Το πάρκο περικλείεται από τις οδούς Καρδίτσης-Σαρίμβεη, Εχεκρατίδα, Γιάγκου και Πατέρα. Το ύψος της σύμβασης ανέρχεται στα 2,6 εκατ. ευρώ και ανάδοχος αναδείχθηκε η κοινοπραξία «Ήρων ΕΤΕ-Κ. Παπαδήμα».

 

Πηγή:http://www.perifereianews.com