Επικαιρότητα

Η μεγαλύτερη διαφανής οροφή φωτοβολταϊκών στις ΗΠΑ από την Sunways

Η μεγαλύτερη διαφανής οροφή φωτοβολταϊκών στις ΗΠΑ από την Sunways H Sunways A.E. έχει λάβει την μεγαλύτερη μεμονωμένη παραγγελία στην ιστορία της για ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά (ΒΙΡV) μέχρι σήμερα: πρόκειται να προμηθεύσει με ημιδιαφανή φωτοβολταϊκά το νέο γραφείο στην Αμερική της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis.

Η νέα κατασκευή θα πραγματοποιηθεί στο Ανατολικό Ανόβερο του Νιού Τζέρσεϊ και φέρεται να είναι η μεγαλύτερη διαφανής φωτοβολταϊκή εγκατάσταση σε οροφή στις ΗΠΑ. Το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Rafael Viñoly από τη Νέα Υόρκη έχει σχεδιάσει ένα ανοικτό και διαφανές κτίριο γραφείων για το τμήμα ογκολογίας της εταιρείας.

Η πρωτοποριακή οροφή ενέργειας υπογραμμίζει τη μοντέρνα αρχιτεκτονική του εντελώς εφυαλωμένου συγκροτήματος γραφείων και θα τεθεί σε εφαρμογή από την Onyx Solar της Νέας Υόρκης. Μια ειδική διαδικασία παρέχει τις ημιδιαφανείς ηλιακές κυψέλες με τετραγωνικά cut-out ανοίγματα, που οδηγεί σε επίπεδα διαφάνειας περίπου 10%. Η κλιμακωτή διάταξη των ηλιακών κυψελών που κατασκευάζονται σε μεμονωμένες ηλιακές μονάδες γυαλιού, οδηγεί σε πρόσθετη διαφάνεια με το φως της ημέρας. Το αποτέλεσμα είναι μια καλαίσθητη ηλιακή οροφή ως μια πολύ-λειτουργική λύση: όχι μόνο προστατεύει από τις περιβαλλοντικές επιδράσεις, αλλά χρησιμοποιεί και τις υφιστάμενες επιφάνειες για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ενώ καθιστά δυνατό το φυσικό φωτισμό ή/και σκίαση.

Η Sunways προμηθεύει με πάνω από 161.000 μονοκρυσταλλικά, ημιδιαφανή φωτοβολταϊκά (5 x 5 ίντσες / 125 x 125 mm), στο έργο, τα οποία θα εγκατασταθούν σε 820 μονάδες γυαλιού επί παραγγελία. Το τελικό προϊόν θα είναι μια περιοχή στέγης περίπου 2.547 τετραγωνικών μέτρων, με ονομαστική ισχύ 295 kW.

 

Πηγή:http://www.4green.gr