Επικαιρότητα

Αυτόν τον πλανήτη θα τον λατρέψουν οι γυναίκες!

Αυτόν τον πλανήτη θα τον λατρέψουν οι γυναίκες! Ποιος θα την περίμενε τέτοια ανακάλυψη! Διαμαντένιο πλανήτη με μέγεθος διπλάσιο και μάζα οκταπλάσια από τη Γη ανακάλυψαν οι επιστήμονες σε τροχιά γύρω από ένα κοντινό μας αστέρι.

Ο πλανήτης, γνωστός ως 55 Cancri e, ο οποίος είναι περίπου δύο φορές το μέγεθος της Γης, βρίσκεται μόλις 40 έτη φωτός μακριά από τον πλανήτη μας και έχει χημική σύνθεση βαριά σε άνθρακα, από την οποία αποτελούνται τα διαμάντια, δήλωσαν αστρονόμοι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου το ένα τρίτο του πλανήτη θα μπορούσε να απαρτίζεται από διαμάντια, τα οποία σχηματίζονται γεωλογικά όταν ο άνθρακας υποβάλλεται σε μεγάλη πίεση. Όπως υπολογίζουν οι αστρονόμοι, ο πλανήτης περιέχει επίσης γρανίτη -μια άλλη μορφή άνθρακα- καθώς επίσης σίδηρο, καρβίδιο του πυριτίου και ορισμένα πυριτικά ορυκτά. "Αυτή είναι η πρώτη μας ματιά σε ένα βραχώδη κόσμο με σημαντικά διαφορετική χημεία από τη Γη" δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. "Η επιφάνεια αυτού του πλανήτη είναι πιθανό να καλύπτεται από γραφίτη και διαμάντι, αντί για νερό και γρανίτη", πρόσθεσε.

 

Πηγή:http://www.madata.gr