Επικαιρότητα

Ψάρι με μήκος έξι μέτρα ξεβράστηκε στο Μεξικό!

Ψάρι με μήκος έξι μέτρα ξεβράστηκε στο Μεξικό! Ξαφνιασμένοι όσοι βρίσκονταν στην παραλία Hacienda στο Μεξικό αντίκρισαν την περασμένη εβδομάδα ένα ψάρι που έμοιαζε να έρχεται από τις σκοτεινές ιστορίες για τα βάθη του ωκεανού.

Ήταν ένα oarfish, το λεγόμενο «ψάρι-κουπί», ένα είδος που ζει σε μεγάλα βάθη και το οποίο σπανίως έχει δει ανθρώπινο μάτι.

Είναι το μακρύτερο ψάρι με κόκαλα στη θάλασσα και διακρίνεται για το ασημένιο λαμπερό σώμα του και το κόκκινο ή πορτοκαλί πτερύγιο.

Αυτό που ξεβράστηκε στο Cabo San Lucas στο Μεξικό εκτιμάται πως είχε μήκος 6 μέτρα και όπως είναι αναμενόμενο, προσέλκυσε πλήθος κόσμου στην παραλία.

Σύμφωνα με ένα μπλογκ κάποιοι ντόπιοι πήδηξαν στο νερό και προσπαθούσαν να διώξουν το ψάρι προς τη μεριά της θάλασσας αλλά εκείνο εξακολουθούσε να βγαίνει στην ακτή.

Οι φύλακες του πάρκου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έβγαλαν το ψάρι από το νερό και το έριξαν πίσω στη θάλασσα σε απόσταση περίπου δύο μιλίων από την ακτή, μέχρι να φτάσουν οι ειδικοί για να πάρουν δείγματα.

Τα συγκεκριμένα ψάρια ζουν σε βάθη άνω των 900 μέτρων αλλά ανεβαίνουν στην επιφάνεια όταν είναι άρρωστα ή τραυματισμένα.

Το μήκος τους μπορεί να φτάσει και τα 15 μέτρα και δεν θεωρούνται επικίνδυνα καθώς δεν έχουν δόντια.

 

Πηγή:http://www.newsbeast.gr