Επικαιρότητα

Ποδηλατάδα στα Δυτικά

Ποδηλατάδα στα Δυτικά H Περιφέρεια Αττικής, Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών σε συνεργασία με τους Δήμους Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας & Χαϊδαρίου διοργανώνουν Ποδηλατάδα στις 14 Οκτωβρίου με στόχο την ανάδειξη μέρους της Ιεράς Οδού.

Ακολουθώντας τη διαδρομή που αναδεικνύει σημαντικά ιστορικά στοιχεία των Δήμων που διατρέχει η Ιερά Οδός, η πρωτοβουλία αυτή προσβλέπει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος και ιστορίας της Δυτικής Αθήνας, στην ανάδειξη της ταυτότητας της περιοχής, που την χαρακτηρίζει η συνέχεια στο χώρο και στο χρόνο.

Η Προτεινόμενη Διαδρομή είναι η εξής:<

Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 16 χιλιόμετρα. Η εκκίνηση είναι στην πλατεία Εσταυρωμένου και με κατεύθυνση προς το χώρο Δαφνί διανύουμε 5 χιλιόμετρα επί της Ιεράς Οδού μέχρι τη συμβολή με τη λεωφόρο Αθηνών.

Από εκεί με κατεύθυνση προς την Ελευσίνα διανύουμε 1,5 χιλιόμετρα μέχρι το Ιερό της Αφροδίτης στην περιοχή Αφαία.

Μετά από 1,5 χιλιόμετρα κάνουμε δεξιά προς τη λεωφόρου Σχιστού, περνάμε πάνω από τη γέφυρα και στο πρώτο φανάρι κάνουμε αριστερά στην οδό Ορφέως μέχρι τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αθηνών για να επιστρέψουμε στο Άλσος Μπαρουτάδικο, όπου είναι και ο τερματισμός.

Στην ποδηλατάδα μπορούν να συμμετέχουν άτομα κάθε ηλικίας.