Επικαιρότητα

Ολοκληρώθηκε το 44ο Διεθνές Ιστιοπλοικό Ράλλυ Άνδρου

Ολοκληρώθηκε το 44ο Διεθνές Ιστιοπλοικό Ράλλυ Άνδρου Σημαντική οργανωτική επιτυχία είχε το 44ο Ιστιοπλοικό Διεθνές Ράλλυ της Άνδρου, όπου τα 18 συμμετέχοντα σκάφη με τα πληρώματα τους έδωσαν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό χρώμα στο πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί.

Το ράλλυ είχε 3 σκέλη, το πρώτο από τα οποία αφορούσε την ιστιοδρομία από τη Βουλιαγμένη προς την Άνδρο, το δεύτερο αφορούσε τις τοπικές ιστιοδρομίες “liberty” κατά τις οποίες τα πληρώματα κλήθηκαν να διανύσουν απόσταση 11 ναυτικών μιλίων με αφετηρία και τερματισμό τον όρμο της χώρας της Άνδρου. Το τρίτο και τελευταίο σκέλος αφορούσε την επιστροφή των σκαφών στη Βουλιαγμένη, που όμως λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ο αγώνας ολοκληρώθηκε στο Δύσβατο.

Τα πληρώματα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και οδήγησαν τα σκάφη τους με ακριβείς ελιγμούς προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους τυχερούς λουόμενους. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες όπως τις κατέγραψε ο φακός του saveplanet.gr

Για την ιστορία και μόνο στην κατηγορία ORC το σκάφος Αλσούμα-Αλιάνς με πλήρωμα τους Πορφυράτο-Νικολαίδη και στην κατηγορία ΙRC το σκάφος Όπτιμουμ 3 με πλήρωμα τους Λάζο-Λίβα, ήταν οι νικητές των τοπικών ιστιοδρομιών.

 

Ολοκληρώθηκε το 44ο Διεθνές Ιστιοπλοικό Ράλλυ Άνδρου