Επικαιρότητα

Ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Πάρο για τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας

Ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Πάρο για τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας Tο ΚΑΠΕ, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε. και ο Δήμος Πάρου διοργανώνουν την Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου και ώρα 17:30 στον Πολιτιστικό Σύλλογο "ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ" Πάρου, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εξοικονόμηση Ενέργειας Στα Κτίρια».

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ZeroCO2 (πρόγραμμα MED – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), το οποίο υλοποιείται από το ΚΑΠΕ και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε. Βασικό αντικείμενο του έργου είναι η προώθηση μιας πολιτικής για την προστασία του περιβάλλοντος στις τοπικές κοινωνίες με στόχο την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, βασικό παράγοντα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας, στις εφαρμογές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κτιριακό τομέα, στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο καθώς και παράδειγμα εφαρμογής τεχνολογιών ΕΞΕ και ΑΠΕ.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και κυρίως στους επιχειρηματίες, μελετητές, κατασκευαστές, εμπόρους, τεχνίτες κ.α.

Στη συνέχεια, την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο, στις 19:00 θα φιλοξενηθεί εκδήλωση του ΚΑΠΕ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου ENNEREG, με τίτλο «Πρότυπες Περιφέρειες για μια Βιώσιμη Ευρώπη». Στόχος της είναι η ενημέρωση των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, καθώς και του συνόλου των θεσμικών φορέων της Περιφέρειας, σχετικά με το Σύμφωνο των Δημάρχων και τα οφέλη που προκύπτουν για τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς από τη συμμετοχή τους σΆ αυτό, τα χρηματοδοτικά θέματα, τη χρήση γεωθερμικών αντλιών θερμότητας, καθώς και την εμπειρία του Δήμου Πάρου και τα αποτελέσματα του έργου ENNEREG, ως αναφορά στην ενεργειακή κατάσταση των Κυκλάδων. Απευθύνεται σε εκπροσώπους και στελέχη της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, του επιμελητηρίου, των επαγγελματικών και επιστημονικών συλλόγων, κ.ά.

Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

Πηγή:http://www.4green.gr