Επικαιρότητα

Νέος «πνεύμονας» πρασίνου στο Ηράκλειο Κρήτης

Νέος «πνεύμονας» πρασίνου στο Ηράκλειο Κρήτης Ένα νέο μικρό δάσος θα δημιουργήσει η δημοτική αρχή Ηρακλείου με το ποσό των 182.000 ευρώ που εξασφάλισε από το Πράσινο Ταμείο.

Το ποσό θα καταβληθεί για την προμήθεια 515 μεγάλων δέντρων ,10.000 θάμνων, 16.000 πολυετών ποωδών φυτών και 3.000 ετήσιων δημιουργώντας ένα μικρό δάσος στη πόλη.

Τα δέντρα, φυτά κα θάμνοι θα τοποθετηθούν στη περιοχή του Δυτικού Μετώπου από το Τάλω έως το Παγκρήτιο δημιουργώντας νέο πνεύμονα πρασίνου και με στόχο να προσφέρει στους δημότες τη δυνατότητα να απολαύσουν το περίπατό τους σε αναβαθμισμένους Δημόσιους χώρους αναψυχής

Όπως επεσήμανε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να διεκδικεί τη χρηματοδότηση έργων ,δράσεων και προμηθειών από διάφορα προγράμματα χωρίς να επιβαρύνεται στο ελάχιστο ο Δήμος δηλ ο Δημότης από ίδιους πόρους.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε επίσης τον Πρόεδρο και το Δ.Σ του Πράσινου Ταμείου που χρηματοδοτεί αρκετές δράσεις του Δήμου Ηρακλείου με ευεργετικές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων.

 

Πηγή:http://www.agronews.gr