Επικαιρότητα

To χταπόδι...φονιάς

To χταπόδι...φονιάς Αν και η εντυπωσιακή εμφάνισή του παραπλανά, καθώς οι μπλε δακτύλιοι στο σώμα του προσελκύουν τα «θύματά» του, το Blue-Ringed Octopus της οικογένειας των Hapalochlaena αποτελεί ένα από τα πιο επικίνδυνα θαλάσσια είδη στον κόσμο.

Το συγκεκριμένο χταπόδι ζει στους καοραλλιογενείς υφάλους του Ειρηνικού και Ινδικού ωκεανού και μεταφέρει αρκετό δηλητήριο (τετροδοτοξίνη) στα πλοκάμια του, ικανό να σκοτώσει μέχρι και 26 ανθρώπους μέσα σε μερικά λεπτά! Αξίζει να σημειώσουμε ότι το δηλητήριο που διαθέτει παραλύει το αναπνευστικό σύστημα, ενώ αντίδοτο δεν υπάρχει.

Παρόλα αυτά δείχνει να αποφεύγει… κολυμβητές και δύτες, ενώ προτιμά μικρά καβούρια και γαρίδες για το καθημερινό του γεύμα. Είναι γενικά ήρεμο και υπάκουο μαλάκιο, ενώ επιτίθεται όταν αισθανθεί ότι απειλείται.

Αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα μαλάκια των ενυδρίων, λόγω των εντυπωσιακών χρωμάτων και σχημάτων που φέρει στην επιφάνεια του σώματός του, ενώ προτιμά την απομόνωση, καθώς δεν του αρέσει να συμβιώνει με άλλα ψάρια ή μαλάκια.

 

To χταπόδι...φονιάς

To χταπόδι...φονιάς

Πηγή:http://www.perierga.gr