Επικαιρότητα

Ελαττωματικά 232.000 φ/β πάνελ της First Solar

Ελαττωματικά 232.000 φ/β πάνελ της First Solar Απότομη μείωση κατέγραψαν οι μετοχές της First Solar, της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής φωτοβολταϊκών πάνελ των ΗΠΑ, μετά από δημοσιοποίηση προβλημάτων ποιότητας που διαπιστώθηκαν σε συγκεκριμένα προϊόντα της εταιρίας.

Όπως επιβεβαίωσε η ίδια η εταιρία, μετά από σχετική δημοσιοποίηση του θέματος από την Avian Securities LLC, το πρόβλημα εντοπίζεται σε 232.000 μονάδες που κατασκευάστηκαν από τον Οκτώβριο του 2008 έως τον Ιούνιο του 2009, και έχει να κάνει με τα κουτιά σύνδεσης των πάνελ.

Τα προβλήματα αυτά οδήγησαν στην υποβάθμιση της μετοχής της εταιρίας από την Avian Securities, η οποία επισημαίνει ότι οι προβληματικές συνδέσεις που εντοπίστηκαν μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και ηλεκτροπληξία ή πυρκαγιά.

Όπως τονίζει ο αναλυτής της χρηματιστηριακής, Mark Bachman, ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την επένδυση σε μετοχές της First Solar είναι η ανθεκτικότητα των προϊόντων της.

Πάντως, σύμφωνα με την εταιρία, είναι γνωστοί οι σειριακοί αριθμοί όλων των προϊόντων που εμφανίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και ήδη πραγματοποιούνται επαφές με τους ιδιοκτήτες των εγκαταστάσεων όπου αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί προκειμένου να αντικατασταθούν.

 

Πηγή:http://www.energypress.gr