Επικαιρότητα

“Πράσινο” δίκτυο μεταφορών με ηλεκτρικά scooters εγκαινιάζεται στο Άμστερνταμ

“Πράσινο” δίκτυο μεταφορών με ηλεκτρικά scooters εγκαινιάζεται στο Άμστερνταμ Σήμερα, Δευτέρα, κάνει ντεμπούτο στην Ολλανδία η χρήση ηλεκτρικών σκούτερ ως μέσου μεταφοράς στους δρόμους αρχικά του Άμστερνταμ και έπεται η Χάγη, το Ρότερνταμ και η Ουτρέχτη.

Το όνομα του νέου ηλεκτρικού σκούτερ είναι Hopper, ενώ ο δημιουργός του είναι ο Ολλανδός Ruben Beugels. Το ηλεκτρικό σκούτερ θα φτάνει ως μέγιστη ταχύτητα τα 25 χλμ. ανά ώρα και μπορεί να διανύσει 130 χιλιόμετρα με μια πλήρως φορτισμένη ηλεκτρική μπαταρία.

Ο ίδιος πριν από 6 χρόνια ήταν μέσα σε ένα τραμ το οποίο έπαθε κάποια βλάβη και σταμάτησε να λειτουργεί, ενώ έφτασε στον προορισμό του με μεγάλη καθυστέρηση. Αυτό το γεγονός ήταν που τον ώθησε να δημιουργήσει ένα δίκτυο μεταφοράς με ηλεκτρικά σκούτερ στο Άμστερνταμ.

Το σημαντικό στην όλη διαδικασία είναι ότι αυτός ο τρόπος μεταφοράς δεν ρυπαίνει το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στην πιο άμεση και εύκολη μετακίνηση. Και αυτό γίνεται γιατί τα σκούτερ έχουν εγκατεστημένο σύστημα πλοήγησης.

Το γεγονός ότι αποτελεί ένα οργανωμένο σχέδιο από πλευράς Ruben Beugels αποδεικνύεται από τις συνεργασίες που έχει εξασφαλίσει με μεγάλες εταιρείες όπως η TomTom και η Samsung αλλά και το Εθνικό Δίκτυο Σιδηροδρόμων ή η τράπεζα Triodos, η οποία θα καλύψει το ήμισυ της χρηματοδότησης. Τέλος, προβλέπεται για αρχή και χώρος 100 σκούτερ, ανάμεσα στην TomTom και το κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ.

 

Πηγή:http://www.greenbusiness.gr