Επικαιρότητα

«Πρασινίζουν» η Ερμού, η Βουκουρεστίου και η Ομόνοια

«Πρασινίζουν» η Ερμού, η Βουκουρεστίου και η Ομόνοια Σε μια προσπάθεια να καλλωπίζει το κέντρο της Αθήνας και κεντρικά σημεία με πράσινο προχωρά ο Δήμος Αθηναίων, αρχής γενομένης από τους δύο εμπορικότερους δρόμους της πόλης, την Ερμού και τη Βουκουρεστίου, καθώς και την πλατεία Ομονοίας.

Συγκεκριμένα, μόνο τον τελευταίο ενάμιση μήνα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δράσεων του Δήμου Αθηναίων για ανάδειξη και αναβάθμιση του κέντρου της πόλης μας, η διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος τοποθέτησε 80 ζαρντινιέρες στον πεζόδρομο της Ερμού, την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), την πλατεία Δουρούτη, καθώς και την πλατεία Ομόνοιας.

Φυτεύτηκαν πολύχρωμα εποχιακά λουλούδια στα παρτέρια που βρίσκονται στους πεζόδρομους Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου και στις κρεμαστές γλάστρες που υπάρχουν στις πλατείες Κοτζιά και Συντάγματος. Συνολικά φυτεύτηκαν 72 δένδρα, 928 θάμνοι και 2.730 εποχικά φυτά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Άγγελο Αντωνόπουλο, στη συντριπτική τους πλειονότητα τα φυτά αυτά έχουν παραχθεί στο Φυτώριο της διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος, ενώ για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια ξεκίνησε και η παραγωγή των εποχικών λουλουδιών, που το επόμενο διάστημα θα ομορφύνουν ακόμη περισσότερο την Αθήνα.

 

Πηγή:http://www.aytodioikisi.gr