Επικαιρότητα

Oι Ηλιακοί φορτιστές βγάζουν τα κινητά από την πρίζα

Oι Ηλιακοί φορτιστές βγάζουν τα κινητά από την πρίζα Αν πιάνετε τον εαυτό σας να ανησυχεί για την επιβάρυνση στο περιβάλλον που προκαλούν οι καθημερινές δραστηριότητες σας, θα άξιζε τον κόπο (ή μάλλον τα χρήματα) να προμηθευόσασταν ένα φορητό ηλιακό φορτιστή για το κινητό σας.

Τα πλεονεκτήματα των φορητών ηλιακών φορτιστών κάθε άλλο παρά ασήμαντα είναι. Το σημαντικότερο από αυτά είναι το γεγονός ότι αποτελούν συσκευές φιλικές προς το περιβάλλον. Δεν παράγουν επιβλαβείς ουσίες και ρύπους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε μέρος και οποιαδήποτε στιγμή, με μοναδική προϋπόθεση την ύπαρξη ηλιακού φωτός.

Με τους ηλιακούς φορτιστές μπαταριών απεμπλακόμαστε από την ανάγκη των ηλεκτροδοτών. Επίσης είναι πολύ εύκολοι στη χρήση τους και δεν απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς χρειάζεται απλά να συνδέσουμε την μπαταρία του κινητού στον ηλιακό φορτιστή ο οποίος είναι εξοπλισμένος με φωτοβολταϊκές κυψέλες. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο ήλιος. Η αρχή λειτουργίας του είναι απλή: η εν λόγω συσκευή συλλαμβάνει το ηλιακό φως και το μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια.

Ο ηλιακός φορτιστής αποτελεί μια ιδιαίτερα εξυπηρετική λύση όταν βρισκόμαστε σε απομακρυσμένα μέρη όπου δεν υπάρχει πρόσβαση σε ρεύμα, όπως για παράδειγμα όταν πηγαίνουμε εκδρομή στην εξοχή, για πεζοπορία ή για camping. Δεδομένου ότι κατά την μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλιακή δεν παράγονται εκπομπές ρύπων οι ηλιακοί φορτιστές αποτελούν μια καθαρή πηγή ενέργειας.