Επικαιρότητα

Ολοκληρώνεται σήμερα η 1η έκθεση εξοικονόμησης ενέργειας Eco-Ενεργείν 2012

Ολοκληρώνεται σήμερα η 1η έκθεση εξοικονόμησης ενέργειας Eco-Ενεργείν 2012 Η ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ στο Γκάζι είναι από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας και ο κεντρικός- εξωτερικός εκθεσιακός χώρος είναι η πλέον ενδεδειγμένη επιλογή διοργάνωσης.

Η ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ του Δήμου Αθηναίων είναι ένα βιομηχανικό μουσείο, απαράμιλλης αρχιτεκτονικής. Αποτελεί σήμερα έναν πολυδύναμο χώρο πολιτισμού καθώς είναι πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου χώρου πέραν της υψηλής αισθητικής είναι η μεγάλη επισκεψιμότητα λόγω του παρακείμενου σταθμού του Μετρό (Κεραμεικός) αλλά και επειδή αποτελεί το πλέον αναγνωρισμένο κέντρο πολιτιστικών δράσεων και ψυχαγωγίας.

Η έκθεση πρεσβεύει την παρουσίαση καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων νέας τεχνολογίας για την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους και της κατανάλωσης ενέργειας γενικότερα.

Ιδιαίτερη σημασία προσδίδεται σε πολιτικές ενημέρωσης των πολιτών για βελτίωση της διαχείρισης ενέργειας, αναφορικά με την οικιακή χρήση, με στόχο την μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και ταυτόχρονα την βελτίωση της θερμαντικής αποδοτικότητας των κτιρίων.

Ιδιαίτερη σημασία προσδίδεται στην αναγκαιότητα παρουσίασης κυρίων και εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης των έργων, με προσανατολισμό την ανάπτυξη ενώ υψηλής σημαντικότητας διαφαίνεται η ασφαλιστική τους κάλυψη.

Η Έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα του

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

και του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ