Επικαιρότητα

Ανεμογεννήτρια από ανακυκλώσιμα υλικά

Ανεμογεννήτρια από ανακυκλώσιμα υλικά Με ελληνικότατο… όνομα αλλά γαλλικής καταγωγής, η Anemoos 3 παράγει ενέργεια σε οποιαδήποτε περιοχή κι αν εγκατασταθεί, ακόμα και μέσα στον αστικό ιστό, ενώ ανακυκλώνεται στο 100%...

Βασισμένη σε 15 πατέντες και μετά από 8 χρόνια έρευνας και δοκιμών είναι έτοιμη να κατακτήσει όχι μόνο την Ευρώπη αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Είναι κατασκευασμένη κατά 85% από ανακυκλωμένα πολυμερή υλικά ενώ το τελικό προϊόν ανακυκλώνεται 100% στο τέλος κύκλου ζωής…που φτάνει τα 40 χρόνια.

Μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε περιοχή, βιομηχανική, αγροτική και παραθαλάσσια, ή απομονωμένα χωριά και κατοικίες αποτελώντας αξιόπιστη λύση για το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού που δεν έχει πρόσβαση σε ηλεκτρικό δίκτυο.

Κυρίως, όμως, μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα στις στέγες υφιστάμενων κτιρίων, μιας πόλης χωρίς να προκαλεί οπτική όχληση.

Επίσημα, το νέο μοντέλο παρουσιάστηκε στο Μονακό, όπου την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Πρίγκιπας Αλβέρτος.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα της είναι ότι λειτουργεί χωρίς να παράγει θόρυβο ή δονήσεις, δεν επηρεάζεται από τις ξαφνικές αλλαγές του ανέμου ή την κακοκαιρία.

Για την παραγωγή της απαιτείται χαμηλή κατανάλωση πόρων και ενέργειας.

 

Πηγή:http://www.newsit.gr