Επικαιρότητα

11 εθνικά μνημεία του κόσμου φωτίστηκαν… ροζ!

11 εθνικά μνημεία του κόσμου φωτίστηκαν… ροζ! Στις αρχές Οκτωβρίου σε διάφορες μητροπόλεις του κόσμου διάσημα εθνικά μνημεία φωτίστηκαν σε έντονο ροζ χρώμα. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την έναρξη του μήνα δράσης υπέρ της ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την εν λόγω ασθένεια όλο τον Οκτώβριο.

Από τη Νέα Υόρκη ώς το Λονδίνο και από τον Καναδά μέχρι το Τόκιο, τα κτίρια… έγιναν ροζ προκαλώντας μια ευχάριστη έκπληξη στους κατοίκους αλλά και ένα εντυπωσιακό θέαμα, τιμώντας παράλληλα με τον τρόπο τους το «Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού».

«Ο καρκίνος του μαστού είναι ένας από τους πιο σημαντικούς κινδύνους για την υγεία των γυναικών. Εκατομμύρια γυναίκες έχουν επηρεαστεί από την ασθένεια αυτή, ενώ σχεδόν όλοι έχουν κάποιο μέλος της οικογένειας ή φίλο τους να παλεύει με τη συγκεκριμένη νόσο.

Με την ενέργεια αυτή ενθαρρύνουμε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει και να ενημερώνεται για τους κινδύνους, να μάθει σχετικά με τη διάγνωση, την πρόληψη αλλά και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού», αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου.

 

11 εθνικά μνημεία του κόσμου φωτίστηκαν… ροζ!

11 εθνικά μνημεία του κόσμου φωτίστηκαν… ροζ!

Πηγή:http://www.perierga.gr