Επικαιρότητα

Η Real Μαδρίτης υιοθετεί φιλικές δράσεις προς το περιβάλλον

Η Real Μαδρίτης υιοθετεί φιλικές δράσεις προς το περιβάλλον Η Βασίλισσα της Ευρώπης στον χώρο του ποδοσφαίρου REAL Μαδρίτης έχει κερδίσει τον παγκόσμιο σεβασμό και αναγνώριση χάριν στα αθλητικά της επιτεύγματα, όμως αξιοσημείωτος είναι ο σεβασμός που δείχνει προς το περιβάλλον ο φημισμένος αθλητικός σύλλογος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στο στάδιο που αγωνίζεται η πρώτη ομάδα το διάσημο (Santiago Bernabeu), όσο και η πόλη του club στη Valdebeba, έχουν υιοθετήσει δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον για τη λειτουργεία των εγκαταστάσεων τους.

Η Real Μαδρίτης εφαρμόζει οργανομένο σύστημα διαχείρησης αποβλήτων κατά το οποίο επεξεργάζονται κατάλληλα, διαχωρίζονται και τελικά οδηγούνται σε κατάλληλες μονάδες ανακύκλωσης. Απόβλητα όπως χαρτί, μπαταρίες, γυαλί, οργανικά απόβλητα, ηλεκτρικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός, καθώς και ιατρικά απόβλητα, ανακυκλώνονται στο σύνολο τους.

Ο σύλλογος έχει εγκαταστήσει μια σειρά από κάδους στους κοινόχρηστους εξωτερικούς χώρους όπου γίνεται η συλλογή των απορριμάτων. Για την ποιοτική εφαρμογή της δράσης αυτής, ο αθλητικός σύλλογος έχει συνάψει συμφωνίες με εταιρείες ανακύκλωσης που είναι πιστοποιημένες από το συμβούλιο περιβάλλοντος της πόλης της Μαδρίτης. Ειδική μέριμνα λαμβάνεται και για την ανακύκλωση οργανικών αποβλήτων από δραφτηριότητες κηπουρικής καθώς και λαδιών και άλλων υγρών από τη χρήση ηλεκτρο-μηχανολογικού εξοπλισμού.

Σε ότι αφορά τη χρήση νερού, η Real εφαρμόζει σύστημα διαχείρησης και εξοικονόμησης νερού καθώς και συλλογή και χρήση όμβριων υδάτων για τις δραστηριότητες κηπουρικής και ανθοκομίας στους περιβάλλοντες χώρους.

Ο σύλλογος έχει εγκαταστήσει ηλιοθερμικό σύστημα για την υποστήριξη του ζεστού νερού χρήσης για τη θέρμανση των αποδυτηρίων των αθλητών. Η συνολική επιφάνεια των συλλεκτών είναι 180m2. Οι συλλέκτες αυτοί καλύπτουν το 62% των αναγκών της ποδοσφαιρικής ομάδας σε ζεστό νερό χρήσης.

Σήμερα, ο σύλλογος διερευνά την δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών για τις ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα καθώς και την εγκατάσταση συστήματος φυσικού αερίου στις εγαταστάσεις του στη Valdebeba.

Επίσης έχει εγκατασταθεί μετεωρολογικός σταθμός όπου αυτόματα μεταφέρει δεδομένα και εξοικονομεί ενέργεια και νερό. Για παράδειγμα, σε μία βροχερή ημέρα, αυτόματα διακόπτεται το πότισμα στον χλοοτάπητα των γηπέδων.

 

Η Real Μαδρίτης υιοθετεί φιλικές δράσεις προς το περιβάλλον

Η Real Μαδρίτης υιοθετεί φιλικές δράσεις προς το περιβάλλον