Επικαιρότητα

BIPV στο σταθμό του King’s Cross στο Λονδίνο

BIPV στο σταθμό του King’s Cross στο Λονδίνο Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολύπλοκα στη δημιουργία BIPV φωτοβολταϊκά του Ηνωμένου Βασιλείου έχει μπεί επίσημα σε λειτουργία στο σταθμό του King’s Cross στο Λονδίνο.

Το σύστημα 240 kWp εκτιμάται ότι θα παράγει περίπου 175.000 kWh ηλιακής ενέργειας κάθε χρόνο, το οποίο αναμένεται να καλύψει περίπου το 10% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας του σταθμού.

Το £ 1,3 εκατομμύριων έργο χρησιμοποιεί 1.392 φωτοβολταϊκές μονάδες laminated γυαλιού, που παρέχονται από την Romag, έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς φωτοβολταϊκών μονάδα τέτοιου τύπου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το φύλλο φωτοβολταϊκού γυαλιού αποτελεί μέρος δύο μεγάλων δομών θολωτής γυάλινης στέγης που εκτείνονται κατά μήκος των κύριων πλατφορμών του ​​κτιρίου 1.

Την εγκατάσταση των ηλιακών φωτοβολταϊκών ανέλαβε η ειδικός ESB. Ωστόσο, το λεπτομερή σχεδιασμό, τις προδιαγραφές και την προσφορά των βασικών συστατικών για το φωτοβολταϊκό σύστημα, καθώς και την DC ηλεκτρική εγκατάσταση ανέλαβε η Sundog Energy. Η ομάδα Kier ήταν υπεύθυνη για τις υπηρεσίες EPC.

Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση αποτελεί μέρος ενός προγράμματος £ 550 εκατομμυρίων, για την ανάπλαση του σταθμού του King’s Cross. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τον επανασχεδιασμό της στέγης, που κόστισε συνολικά £ 42 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα £ 1,3 εκατομμύρια αντιπροσώπευαν το φωτοβολταϊκό έργο.

 

Πηγή:http://www.4green.gr