Επικαιρότητα

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τη ζωή 100 εκατ. ανθρώπων

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τη ζωή 100 εκατ. ανθρώπων Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν έως το 2030 εάν η διεθνής κοινότητα δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή, αναφέρει έκθεση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των κυβερνήσεων 20 χωρών.

Σύμφωνα με την έκθεση, η αύξηση της θερμοκρασίας εξαιτίας των εκπομπών αερίων, το λιώσιμο των πάγων, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η ξηρασία και η άνοδος της στάθμης των θαλάσσιων υδάτων θα θέσουν σε κίνδυνο πληθυσμούς και νοικοκυριά.

Η έκθεση υπολόγισε ότι ήδη κάθε χρόνο καταγράφονται πέντε εκατομμύρια θάνατοι από την ατμοσφαιρική ρύπανση, την πείνα και τις ασθένειες ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, ενώ ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να ανέλθει στα έξι εκατομμύρια ετησίως μέχρι το 2030, αν συνεχίσει να ισχύει το σημερινό μοντέλο χρήσης των φυσικών καυσίμων.

Παράλληλα η έκθεση επισημαίνει ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής έχουν μειώσει την παγκόσμια παραγωγή κατά 1,6% του παγκόσμιου Ακαθάριστου Προϊόντος ή σχεδόν κατά 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο και οι απώλειες μπορεί να διπλασιαστούν και να φθάσουν στο 3,2% του παγκόσμιου Ακαθάριστου Προϊόντος μέχρι το 2030, αν δεν αποτραπεί η άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη, ξεπερνώντας το 10% του πριν από το 2100.

 

Πηγή:http://www.skai.gr